Nieuwe Nokia-phablet met Android zou in de zomer uitkomen

11 april 2017 1 Minuut 0 Reacties
Nokia 9 a

Nokia zou een nieuwe phablet in de coulissen hebben staan. De Nokia 9 wordt een Androidtoestel met een schermdiameter van 5,5-inch, waardoor het toestel in de phabletcategorie valt. Het zou een ware superphone worden met een supersnelle Qualcomm Snapdragon 835-processor.

iPhone-concurrent

Met zo’n processor neemt de Nokia 9 het op tegen de iPhone en de Samsung Galaxy S8, die ook processoren in deze categorie bezitten. Het vlaggenschip van Nokia zou eind van de zomer moeten uitkomen. Goedkoop zal hij niet worden. Daar geeft de uitgelekte lijst specificaties ook geen aanleiding toe.

Volgens de laatste geruchten zou de Nokia-phablet in juni, juli of augustus worden gepresenteerd. Pas in september zou het toestel in de winkels liggen.

Oled

De telefoon zou een QHD oled-scherm krijgen. QHD betekent in dit geval 1440 x 2560 pixels. Dat is ook de resolutie die andere top-telefoons hebben. Voorts zou het nieuwe toestel in een metalen body worden vervat en waterdicht zijn. Dat laatste houdt in dat de telefoon een half uur op 1,5 meter diepte moet kunnen overleven. De bijbehorende certificatie is IP68.

Advertentie

Drie camera’s

Wat de camera betreft, gaat het gerucht rond dat er een 22-megapixel Carl Zeis camera in komt met twee lenzen. Aan de voorkant prijkt een 12-megapixelcamera. Het is nog niet duidelijk waar die tweede lens aan de achterkant voor dient. Wellicht voor scherpstellen en blurren zoals een dslr dat doet.

Batterij

De batterij zou 3800 mAh aan stroom leveren en moet snel opgeladen kunnen worden. De phablet krijgt naar verluidt 6GB ram en loopt op Android 7. Een vingerafdrukscanner en een irisscanner zorgen voor de veiligheid. Het toestal zal ongeveer 750 euro gaan kosten.

Reacties (0)