‘Nieuwe Nexus 7 draait op Android 4.3 en krijgt prijs van 199 dollar’

10 mei 2013 1 Minuut 0 Reacties
Review-ASUS-Nexus-7-3 kopie

Er gaan al maanden geruchten over de opvolger van de populaire Google Nexus 7 en als het even meezit dan zien we volgende week de eerste tekenen van leven van de nieuwe tablet. Ming-Chi Kuo, analist van KGI Securities, zegt al te weten wat we kunnen verwachten.

Android 4.3 Jelly Bean

Volgende week vindt Google I/O, de conferentie voor ontwikkelaars, plaats en de verwachting is dat Google tijdens die conferentie in ieder geval een nieuwe versie van Android presenteert. Tot voor kort werd gedacht dat Android 5.0 Key Lime Pie de nieuwe versie zou zijn maar er verschijnen steeds meer aanwijzingen dat Android 4.3 Jelly Bean nog een tussenstap is. Of Google ook nieuwe hardware zal presenteren is nog de vraag, maar volgens Ming-Chi Kuo, analist van KGI Securities, is dit het geval.

Specificaties nieuwe Google Nexus 7

De analist heeft op basis van bronnen bij toeleveranciers een lijst met specificaties samengesteld waarover de nieuwe Google Nexus 7 waarschijnlijk zal beschikken. Het model wordt ook deze keer weer door ASUS geproduceerd en is uitgerust met de volgende features;

  • 7-inch LTPS display met 1920 x 1200 (WUXGA) resolutie
  • quadcore Qualcomm Snapdragon S4 Pro processor (APQ8064)
  • 5 megapixel camera
  • HD webcam
  • Wi-Fi
  • Bluetooth
  • NFC
  • 4000mAh batterij met Qi wireless charging ondersteuning
  • Android 4.3 Jelly Bean

Ten opzichte van de huidige Nexus 7 zou het nieuwe model wel een camera aan de achterzijde krijgen, voorzien worden van een Qualcomm processor in plaats van een Nvidia processor, ondersteuning bieden voor draadloos opladen en een hoger resolutie display krijgen. De behuizing van de tablet zou volgens de analist wederom van plastic gemaakt worden maar de bezel, het frame rondom het display, wordt slanker.

Advertentie

Prijs

Ook over de prijs heeft de analist een mening. Volgens hem wordt de nieuwe Nexus 7 wederom tegen kostprijs, of iets daaronder, verkocht waardoor het prijskaartje 199 dollar zal bedragen. Voor Europa komt dit dan waarschijnlijk op 199 euro uit.

Google I/O

Volgende week woensdag gaat Google I/O van start en krijgen we waarschijnlijk alle details van Google zelf.

Via: Android Authority

Reacties (0)