Nieuwe Microsoft Surface Pro straks ook met Windows 10 S te krijgen

23 mei 2017 1 Minuut 0 Reacties
Microsoft-Surface-Pro-5

De nieuwe Microsoft Surface Pro is straks ook met Windows 10 S te krijgen. Dit meldt MSpoweruser, een fansite van Microsoft. Met deze versie zou de tablet ook wat goedkoper moeten uitvallen dan de versies met Windows 10 Pro. Windows 10 S is een lichte variant van het besturingssysteem.

Surface Pro

Eerder vandaag werd bekendgemaakt dat de nieuwe Surface Pro met Windows 10 Pro wordt geleverd, en dat gold voor alle modellen. Maar nu blijkt, is dat toch wat anders. De nieuwe tablet is wel degelijk straks ook met Windows 10 S te bestellen, voor wie wat minder nodig heeft dan een volwaardig besturingssysteem. Met Windows 10 S kun je alleen maar additionele software halen uit de Windows Store, waar apps gekocht kunnen worden. Op de onlangs geintroduceerde Surface laptop is Windows 10 S ook gezet.

Goedkoper

Met de goedkopere variant van het besturingssysteem zou de Surface Pro een stuk goedkoper moeten worden. Microsoft heeft alleen nog geen prijsinformatie over de tablets met deze variant bekendgemaakt. Te verwachten valt dat deze tablets ongeveer honderd dollar, of euro, goedkoper zouden moeten zijn. Wil je toch nog Windows 10 Pro installeren na de aankoop, dan kan dat. Het kost wel enkele tientjes.

Gratis upgrade?

Microsoft zwalkt wel een beetje met het beleid rond zijn besturingsssytemen. Momenteel is de Microsoft Surface Laptop weliswaar voorzien van Windows 10 S, maar kopers kunnen tot eind dit jaar een gratis upgrade naar Windows 10 Pro krijgen. Of dat ook met de Surface Pro gaat gebeuren is niet duidelijk. Het enige wat wel duidelijk is, is dat er dus ook varianten met Windows 10 S aankomen.

Reacties (0)