Nexus 7-gebruikers klagen over kapotte tablet na Lollipop-update

11 april 2015 1 Minuut 90 Reacties
Nexus-7-groot

Diverse bezitters van een Google Nexus 7 uit 2012 of 2013 melden dat hun tablet onbruikbaar is geworden na de update naar Android Lollipop.

Het lijkt bezitters van een Google Nexus 7 niet mee te zitten de laatste tijd. Toen Android 5.0 Lollipop uitgerold werd kwamen we al een hoop klachten tegen over bugs en tablets die kuren hadden maar nu we een paar kleine updates verder zijn laten steeds meer gebruikers horen dat hun model onbruikbaar geworden is.

Op het internet – onder meer via het productforum van Google, Twitter en het forum van Reddit, zijn honderden klachten van bezitters van een Google Nexus 7 uit 2012 of 2013 te vinden. Zij hebben een update naar Android 5.0 of 5.1 Lollipop geïnstalleerd maar zijn hiermee vastgelopen. De tablet zou compleet gecrasht zijn en dus onbruikbaar zijn.

Volgens diverse gebruikers krijgen zij na de installatie van Android 5.1 Lollipop het bekende Google Android-logo te zien maar stopt het laden vervolgens. Een restart in de ‘recovery modus’ werkt maar bij een klein aantal gebruikers en dus zitten velen met een kapotte tablet. Ook enkele gebruikers van een Google Nexus 5 klagen over dit probleem.

Advertentie

Helaas is er momenteel nog geen echte oplossing voor dit probleem. Google reageert niet en helpt alleen gebruikers die hun toestel via de Google Play Store gekocht hebben. Asus laat wel van zich horen maar geeft aan dat tablets die buiten de garantie vallen (en dat zijn ze nagenoeg allemaal) voor een prijs van 200 dollar gerepareerd kunnen worden. Het is echter onduidelijk waardoor het probleem precies veroorzaakt wordt.

Heb jij Android 5.0 of 5.1 Lollipop op je Nexus 7 geïnstalleerd en ervaar je problemen? Laat het in een reactie onder dit artikel weten.

Reacties (90)