Netflix maakt hdr-video op Galaxy Note 8 en Xperia XZ1 mogelijk

05 september 2017 1 Minuut 0 Reacties
netflix

Netflix brengt hdr-ondersteuning naar de Samsung Galaxy Note 8 en ook naar de Sony Xperia XZ1. Daarmee zijn de nog te verschijnen smartphones nieuwe toevoegingen aan een kort en illuster rijtje van smartphones. Voor de ondersteuning moet het scherm van een smartphone de technologie ondersteunen en dat kan lang niet elke smartphone.

Netflix en hdr-ondersteuning

Netflix speelt actief in op nieuwe technieken en trends in de filmindustrie. Zo komen er steeds meer films en series beschikbaar in 4K en in hdr. Media die dit ondersteunen staan aangemerkt als zodanig en kunnen op bepaalde apparaten en met een specifiek abonnement zo bekeken worden.

Hdr staat voor ‘high dynamic range’ en zorgt voor een hoog contrast en diepere kleuren. Het maakt films en series een stuk levendiger, maar daarvoor moet een scherm dat wel ondersteunen. Steeds meer smartphones en televisies doen dat en daarom komt Netflix dus gaandeweg met hdr-ondersteuning voor nieuwe apparaten. Om content in hdr of 4K te bekijken, moet je het Premium-abonnement hebben, waarvoor je 11,99 euro per maand betaalt.

Smartphones met hdr

Er zijn nog niet veel smartphones die hdr ondersteunen. De Galaxy Note 7 was vorig jaar de eerste smartphone die het had, alleen haalde Samsung die smartphone uiteindelijk van de markt. Sony lanceerde eerder dit jaar al de Xperia XZ Premium, die ook van een hdr-scherm voorzien is en de vorige week onthulde LG V30 heeft het ook.

Reacties (0)