Nadella: ‘Volgende smartphone van Microsoft lijkt niet op een gangbare smartphone’

04 mei 2017 1 Minuut 0 Reacties
nokia-lumia-1320

Microsoft-CEO Satya Nadella heeft nog geen afscheid genomen van de productie van smartphones. De smartphones zullen er hoe dan ook heel anders uitzien dan wat de markt nu kent op dat gebied, heeft hij alvast onthuld.

Continuum

”We maken telefoons en we hebben OEM’s als HP die telefoons maken. En we hebben een bijzonder gebied uitgekozen om ons op te focussen zoals management, veiligheid en Continuum, waarmee je je telefoon verandert in een desktop-pc”, zei Nadella. ”Dus als je vraagt ‘wanneer gaan jullie meer telefoons maken’, zeg ik: ‘We gaan zeker nieuwe telefoons maken. Maar die zullen er waarschijnlijk niet uitzien als de telefoons die we heden ten dage kennen.”

Duister

Dat klinkt raadselachtig, maar het is wel een voortzetting van bestaand beleid. Al in december 2015 meldde marketingbaas Chris Capossela van Microsoft dat een nieuwe telefoon er zo bijzonder zou moeten uitzien, dat zelfs iPhone-eigenaren even zouden moeten nadenken alvorens ze ‘hun zeventiende iPhone’ aanschaffen. Maar welk product Nadella en Capossela nu bedoelen en hoe dat eruit ziet, blijft duister. Laat staan welke functies het nieuwe toestel van Microsoft krijgt. Het is dan ook de vraag of zo’n bijzondere telefoon eigenlijk wel bestaat, of al is bedacht.

Surface

Het lijkt dus meer de wens die hier de vader van de gedachte is. Microsoft probeert al jaren vruchteloos terrein te winnen in de mobiele wereld, maar is eigenlijk alleen succesvol gebleken met de Surface-tablet. En met de verkoop van Windows op tablets van veel OEM’s. Op smartphonegebied heeft de fabrikant niets klaargespeeld, met de geflopte aankoop van Nokia als triest dieptepunt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)