Mobiele versie Minecraft wordt een stuk uitgebreider

30 maart 2016 1 Minuut 0 Reacties
Minecraft Pocket Edition

De Pocket Edition van Minecraft wordt straks een stuk interessanter voor speler, door de toevoeging van de command block. Die speciale blokken geven de spelers niet alleen een hoop flexibiliteit, maar ook een hoop complexiteit.

Minecraft: Pocket Edition krijgt command blocks

Minecraft’s Pocket Edition wordt binnenkort een stuk interessanter. De mobiele versie van dit populaire bouwspel wordt binnenkort namelijk voorzien van de command block, meldt de website CNET. Deze speciale blokken vind je al terug in de pc-versie van de game en geeft de speler een methode niet alleen flexibiliteit, maar ook complexiteit aan de ervaring mee te geven. Gamers kunnen namelijk zelf een waarde meegeven aan die command blocks, waardoor er ineens een hoop mogelijkheden vrijkomen die eerst niet mogelijk waren.

[irp]

Mocht de mobiele versie inderdaad de command blocks krijgen, dan zal die veel meer gaan lijken op zijn oudere broer. Daarnaast is bekendgemaakt dat die speciale blokken onderweg zijn naar de Windows 10-versie van Minecraft, die in de kern al meer lijkt op de Pocket Edition dan de reguliere versie. Command blocks bieden spelers in feite middelen aan om de game te veranderen. Zo kun je specifieke animaties raadplegen, maar ook het weer veranderen. In de onderstaande video zie je een aantal mooie voorbeelden voorbijkomen.

Minecraft: Pocket Edition
Via CNET

Reacties (0)