Minecraft: Pocket Edition krijgt cross-platform multiplayer

08 september 2015 3 Minuten 1 Reacties
Minecraft Pocket Edition

Spelers van Minecraft Pocket edition kunnen vanaf nu samen spelen met gamers die Minecraft spelen op de computer, dankzij een nieuwe grote update. Verder kunnen mobiele spelers nu ook de Nether bezoeken, en zijn er talloze nieuwe voorwerpen toegevoegd aan het spel.

Spelers van Minecraft: Pocket Edition kunnen vanaf nu samen spelen met gamers die Minecraft spelen op de computer, dankzij een nieuwe grote update. Verder kunnen mobiele spelers nu ook de Nether bezoeken, en zijn er talloze nieuwe voorwerpen toegevoegd aan het spel.

Minecraft: Pocket Edition

Minecraft is sinds de eerste versie in 2009 een enorm groot succes, en de game wordt dan ook met recht Lego voor een nieuwe generatie genoemd. Spelers kunnen gigantische gebouwen bouwen in een wereld die bestaat uit blokken, of grotten verkennen terwijl ze op een paard rijden. In Minecraft is alles mogelijk, en vele kinderen en volwassenen besteden dan ook vele uren in hun eigen werelden of multiplayer-servers. In 2011 werd de mobiele versie van Minecraft uitgebracht, de Pocket Edition. De ontwikkelaars wisten de game verrassend goed speelbaar te maken op touchscreens, en op Android en iOS werd de game dan ook al snel een groot succes. Qua content bleef de mobiele versie echter vaak sterk achter bij de pc-versie, en voegden de updates vaak maar kleine veranderingen toe. Deze week komt daar verandering in met versie 0.12.1.

Advertentie

Spelers kunnen nu onder andere een controller gebruiken om de game te spelen, ideaal voor alle precieze bouwklusjes. Je kunt alle acties in de game zelf toewijzen aan knoppen op je controller, waardoor je zelfs een PS3-controller kunt gebruiken. Dat hebben spelers ook wel nodig als ze zich willen meten met de pc-spelers. Dat is namelijk de grootste verandering die deze update met zich mee brengt: spelers van Minecraft: Pocket Edition kunnen nu samen spelen met spelers van de pc-versie (alleen Windows 10). Deze functie werd al voorspeld toen het nieuws naar buiten kwam dat Microsoft Mojang ging overkopen, de studio achter Minecraft. De pocket-versie van Minecraft liep echter wel erg achter, maar met deze update maken de ontwikkelaars een grote inhaalslag. Let echter wel op: we hebben het hier over Minecraft Windows 10 Beta Edition, niet over de normale pc-versie. De Windows 10 Beta Edition is zegmaar de Pocket Edition maar dan voor Windows 10.

Verder wordt ook een alternatieve wereld aan de mobiele versie van Minecraft toegevoegd, de Nether. Spelers kunnen een portal bouwen, waarmee ze de donkere wereld kunnen bezoeken. De Nether brengt zijn eigen vijanden en blokken met zich mee, waardoor spelers weer genoeg te verkennen hebben. Ook kunnen spelers van de mobiele versie nu ervarings-punten verzamelen, waarmee ze onder andere drankjes kunnen brouwen. Ook het rondlopen in de blokkerige werelden wordt iets makkelijker: mobiele spelers kunnen nu ook sprinten. De update is al verkrijgbaar in de Amazon Store, de App Store en de Play Store volgen snel.

Op zoek naar veilige en leuke spellen voor uw kind? Kijk dan eens naar ons overzicht van de beste en veiligste iPad-apps voor kinderen.

Minecraft: Pocket Edition

Reacties (1)