Microsoft wil twee grote updates per jaar voor Windows 10 uitbrengen

21 april 2017 1 Minuut 0 Reacties
windows-10-startmenu

Microsoft heeft bevestigd dat Windows 10 voortaan twee grote updates per jaar krijgt op vaste momenten: een in maart en een in september. De eerstvolgende update, Redstone 3, staat nu gepland voor september, in elk geval.

Twee grote updates voor Windows 10

Ergens stond het al een beetje vast, maar Microsoft is voornemens om Windows 10-gebruikers te voorzien van twee grote updates per jaar. Als het goed is ook op vaste momenten. Het bedrijf heeft zich voorgenomen de updates in maart en september uit te brengen, of in elk geval af te hebben zodat ze kunnen worden uitgerold. Onlangs kwam de Creators Update uit voor het platform: die was in maart klaar en werd begin april gelanceerd. Verwacht wordt dat dit voortaan altijd het geval zal zijn: af in maart of september, een maand later beschikbaar.

De eerstvolgende update die gepland staat is de Redstone 3-update. Microsoft heeft bij deze dus bevestigd dat we die update in september (of mogelijk begin oktober dus) mogen verwachten. Momenteel wordt die update getest door Insiders, die nieuwe Windows-versies testen. Microsoft is dus al goed onderweg en werkt ondertussen al aan nieuwe features, zoals een betere accuspaarstand. Verder heeft Microsoft laten weten dat de updates achttien maanden ondersteund worden. Het wachten is nu op meer nieuws over Redstone 3.

Reacties (0)