‘Microsoft wil Android-apps volledig naar Windows brengen’

30 november 2020 2 Minuten 0 Reacties
windows-10-new

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan werkt Microsoft aan de mogelijheid Android-apps op Windows (10) te gebruiken.

Microsoft brengt Android-apps naar Windows – gerucht

Windows Central schrijft dat Microsoft met een project genaamd Project Latte het voor elkaar wil krijgen dat Android-apps ook op Windows werken. Nu denk je wellicht: hey, dat kan ik al. En dan heb je voor een deel gelijk en dan heb je ook waarschijnlijk een Samsung-smartphone. Sommige Samsung Galaxy-smartphones bieden die mogelijkheid namelijk al aan. Maar die implementatie is niet altijd betrouwbaar gebleken. Zo hebben gebruikers veelal last van verbindingsproblemen, waardoor de functie niet lekker werkt.

Met Project Latte zou Microsoft ervoor zorgen dat Android-ontwikkelaars hun apps heel gemakkelijk naar Windows, waarschijnlijk Windows 10, kunnen overbrengen. Daar zou minimaal werk in zitten. Voor gebruikers zou dat goed nieuws zijn, aangezien ze dan dezelfde apps ook op een ander platform kunnen gebruiken. Voor ontwikkelaars is dat eveneens goed nieuws, omdat ze mogelijk een nieuwe markt kunnen aanboren.

Helaas is er wel een strenge kanttekening. Waarschijnlijk is het namelijk zo dat elke app die gebruikmaakt van Google Play Services de overstap niet kan maken. Dat komt door zaken en systemen achter de schermen, die niet compatible zijn met Windows. Mocht dit systeem daadwerkelijk van de grond komen, dan houdt dat dus in dat je vanaf het begin kunt rekenen op slechts een klein deel van alle beschikbare Android-apps, totdat ontwikkelaars de Google Play Services-ondersteuning uit hun werk halen.

Advertentie

Op dit moment is het al mogelijk Android-apps op Chrome OS te gebruiken, maar het heeft heel lang geduurd voordat we zover waren. En waarschijnlijk is Microsoft er ook nog heel lang mee bezig om die goed van de grond te krijgen. Dit is overigens niet de eerste keer dat we hier iets over horen. Zo’n vijf jaar geleden probeerde Microsoft dit al met Project Astoria, maar dat project faalde helaas in zijn doelstelling. Windows Central schrijft echter dat de lancering van de functionaliteit ergens in de herfst van 2021 is, maar daar durven we geen vergif op in te nemen.

Reacties (0)