Microsoft werkt aan Windows 10-versie die weinig ruimte inneemt

25 april 2018 1 Minuut 0 Reacties
windows-10-windows

De volgende grote versie van Windows 10, voorlopig nog genaamd Redstone 5, zal de nieuwe Lean edition van het besturingssysteem gaan introduceren. De Lean-edition is bedoeld voor apparaten die niet beschikken over een grote hoeveelheid interne opslagruimte, waardoor ze toch in de toekomst updates kunnen ontvangen.

Windows 10 Lean edition op komst

Waarschijnlijk gaat Microsoft dit jaar een nieuwe versie van Windows 10 introduceren, namelijk de Lean edition. Deze versie van het besturingssysteem zal veel minder opslagruimte in beslag nemen en zal dan ook met name bedoeld zijn voor apparaten die over weinig interne opslagruimte beschikken. Die apparaten hebben dan waarschijnlijk minder dan 16 GB aan opslagruimte, melden bronnen die bekend zouden zijn met de plannen van Microsoft tegenover de redactie van de op Microsoft-gerichte website Windows Central.

Daarnaast heeft een gebruiker op Twitter ook verwijzingen gevonden naar een Lean edition. Zijn installatie van Windows 10 neemt momenteel 2 GB aan opslagruimte in beslag. Microsoft bereikt dit kleine bestand door onderdelen en functies uit het systeem te halen die doorgaans niet vaak gebruikt worden, zoals Internet Explorer en oudere desktopapps. De reden dat Microsoft aan zo’n versie werkt is ook om ervoor te zorgen dat nieuwe updates gegarandeerd kunnen worden. Microsoft heeft zelf hierover nog niets bekendgemaakt.

Reacties (0)