Microsoft toont nieuwe Startknop Windows 8.1 in commercial

29 september 2013 1 Minuut 1 Reacties
Windows-8-1-startknop

18 oktober is de grote dag wanneer je een Windows 8- of Windows RT-apparaat hebt. Op die dag rolt Microsoft namelijk de grote Windows 8.1-update uit. Deze update bevat diverse verbeteringen, waaronder de terugkeer van de Startknop.

Microsoft heeft veel kritiek te verwerken gekregen na de introductie van Windows 8. Zo klaagden gebruikers over het ontbreken van de Startknop en de mogelijkheid om in de desktopinterface op te starten. Beide kritieken zijn in Windows 8.1 meegenomen, al moeten we het nog steeds doen met een uitgeklede versie van de Startknop. Zo is het alleen mogelijk om tussen desktopinterface en tegels-interface te schakelen met de knop. In onderstaande commercial laat Microsoft de werking van de nieuwe Startknop zien, naast nieuwe personalisatie-mogelijkheden en de multitask-functie.

De Windows 8.1-update die vanaf 18 oktober uitgerold wordt bevat echter nog veel meer verbeteringen en aanpassingen. Zo is het besturingssysteem meer ingericht op bediening middels touch, kun je het beginscherm met tegels eenvoudiger naar eigen wens aanpassen, is het mogelijk direct in de desktopinterface op te starten, worden er nieuwe standaard applicaties geïntroduceerd en is er betere ondersteuning voor hoge resolutie displays. Lees verder voor een compleet overzicht van alle vernieuwingen binnen Windows 8.1.

Eerder deze week liet Microsoft weten ook het maximale aantal apparaten waarop een app geïnstalleerd mag worden uit te breiden. Vanaf 9 oktober mag per account elke app uit de Windows Store op maximaal 81 apparaten geïnstalleerd worden.

Reacties (1)