Microsoft toont 7-inch Windows 8 tablet met ‘Android prijskaartje’

17 juli 2014 1 Minuut 0 Reacties
Toshiba-Encore-2

We zagen hem tijdens Computex 2014 al even voorbij komen maar deze week heeft Microsoft tijdens de Worldwide Partner Conference wederom de eerste 7-inch Windows 8 tablet getoond. De tablet is gemaakt door Toshiba en moet na de zomer op de markt verschijnen met een prijskaartje dat vergelijkbaar is met dat van 7-inch Android tablets.

7-inch Toshiba Windows 8 tablet

De tablet die Microsoft aan het publiek toonde is de eerste 7-inch tablet die draait op Windows 8.1-software. Microsoft heeft al diverse malen aangegeven de tabletmarkt te willen veroveren door Windows 8 naar kleinere en goedkopere tablets te willen brengen. In Toshiba heeft het bedrijf uit Redmond hier nu een partner in gevonden.

Toshiba heeft een aantal weken terug al laten zien vertrouwen te hebben in de software van Microsoft. Het bedrijf is namelijk de eerste die tablets met Windows 8.1 with Bing op de markt brengt. De Toshiba Encore 2 WT10-A met 10-inch scherm en Toshiba Encore 2 WT8-B met 8-inch scherm moeten ergens in de komende weken naar Nederland komen.

De WT7 is de eerste 7-inch Windows 8.1-tablet die waarschijnlijk ook op de Bing-versie van het besturingssysteem draait. Voor consumenten is deze versie van Windows 8.1 hetzelfde als de normale versie maar fabrikanten mogen de standaard zoekmachine niet veranderen. Vanuit de doos wordt Microsoft’s Bing dus als zoekmachine gebruikt.

Verder is de tablet voorzien van een 1.024 bij 768 pixels resolutie, een quadcore Intel Atom Z3735-processor met een maximale kloksnelheid van 1,86GHz, 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen. Aangezien Windows nogal wat ruimte inneemt ontbreekt de microSD-kaartlezer niet om het geheugen uit te breiden. Ook is de tablet onder meer voorzien van Bluetooth 4.0, WiFi, een microUSB-poort, een microHDMI-aansluiting en een webcam aan de voorzijde.

Prijs en beschikbaarheid

Hoewel de officiële prijs en beschikbaarheid van de Toshiba WT7 nog niet bekendgemaakt zijn is de verwachting dat de tablet na de zomer op de markt verschijnt voor een prijs tussen de 150 en 200 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)