‘Microsoft stopt straks met los aanbieden met Windows 10 S’

04 februari 2018 1 Minuut 0 Reacties
Windows 10S

In mei vorig jaar kondigde Microsoft een concurrent voor Chrome OS aan: Windows 10 S. Het veel lichtere besturingssysteem ziet er hetzelfde uit als de reguliere versie van Windows 10, maar met een belangrijk onderscheid. Er kunnen enkel apps uit de Windows Store gedownload worden. Naar verluidt gooit men nu het roer om en wordt het systeem aangepast.

Geen standalone Windows 10 S

Windows 10 S is op dit moment een op zichzelf staand product. Dat wordt volgens Paul Thurrott, die bronnen binnen Microsoft heeft en vaak goed zit met berichten hierover, omgegooid. Volgens zijn bronnen krijgt elke versie van Windows 10 straks een speciale ‘S’-modus. Het losse systeem zal dan ophouden te bestaan.

De S-modus zou het systeem afsluiten voor losse programma’s en ervoor zorgen dat er alleen nog Store-apps gedownload kunnen worden. Precies zoals de versie die nu dus op de markt beschikbaar is. Dankzij de speciale modus kunnen nog veel meer gebruikers ervoor kiezen om te wisselen naar een – volgens Microsoft – veiligere versie van het systeem.

Weinig upgrades

Volgens Thurrott doet Windows 10 S het goed bij zijn gebruikers. Zestig procent van de mensen die een laptop met het systeem erop gekocht heeft, zou ervoor kiezen het te houden. Een gratis upgrade is voor iedereen mogelijk, dus dat zes op de tien mensen dat niet doen laat zien dat Microsoft mogelijk iets interessants te pakken heeft. Thurott schrijft overigens ook dat zestig procent van de mensen die wel wisselt naar Windows 10 Pro, dat binnen 24 uur doet.

Advertentie

Naar het schijnt staat de introductie van de S-modus overigens gepland voor release bij Redstone 4. Dat is de volgende grote update voor Windows 10, die in de eerste helft van dit jaar uitgebracht moet worden.

Reacties (0)