Microsoft plaatst reclames voor apps in Android-menu’s

09 juli 2019 1 Minuut 0 Reacties
Microsoft logo

Wanneer je een Microsoft-app op je Android-telefoon of -tablet gebruikt, dan kan het zijn dat je reclames voor andere apps tegenkomt. De apps verschijnen in de menu's voor het delen en openen van bestanden en apps en linken naar de Google Play-pagina van de geadverteerde app.

Microsoft toont app-advertenties in Android-menu’s

Android Police en verschillende andere Amerikaanse media hebben ontdekt dat Microsoft advertenties voor andere apps plaatst in de deel- en openmenu’s van Android wanneer je een app van de softwarefabrikant op je telefoon of tablet hebt staan. Je ziet dan een app-icoon staan van een applicatie die niet op je apparaat staat, met een linkje naar de Google Play-pagina. De reclame verschijnt bij meerdere apps, waaronder de onlangs gelanceerde Jouw telefoon-app (waarmee je bestanden tussen Android en Windows kunt synchroniseren).

De advertenties zijn maanden geleden voor het eerst gespot; de eerste berichtgeving hierover stamt uit februari van dit jaar. Maar tot op heden heeft het nieuws nog maar weinig aandacht gekregen. Waarschijnlijk hebben weinig mensen hier problemen mee omdat ze of al allerlei Microsoft-apps geïnstalleerd hebben of omdat ze heel veel deeliconen hebben en de nieuwe iconen niet zijn opgevallen. Desondanks kan het bedrijf hier een slecht voorbeeld geven en hopen we dat er niet heel veel ontwikkelaars gaan volgen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)