Microsoft onthult nieuwe tabletervaring voor Windows 10

30 augustus 2019 1 Minuut 0 Reacties
windows-10-windows

Microsoft heeft een nieuwe tabletervaring onthuld voor Windows 10, die met name geschikt is voor 2-in-1-apparaten. In de basis moet de interface meer op de reguliere versie van het besturingssysteem gaan lijken.

Nieuwe tabletervaring voor Windows 10

Microsoft is voornemens de tabletervaring binnen Windows 10 aan te passen. De softwaregigant test momenteel een nieuwe interface voor 2-in-1-apparaten die de user interface dicht bij de reguliere interface moet brengen. Nu is het nog zo dat het startmenu fullscreen in beeld gepresenteerd wordt wanneer je de tabletmodus start. Microsoft schroeft enkele drastische veranderingen terug, terwijl de voor een touchscreen geoptimaliseerde onderdelen niet allemaal verdwijnen. Zo blijft de startbalk bijvoorbeeld gewoon onderin staan.

Tussen de knoppen op de startbalk zit wat extra ruimte, zodat je ze beter in kunt drukken. Ook zal het zoekvenster ingeklapt worden en tref je rechts, bij de systeemiconen, nu een snelkoppeling aan voor het digitale toetsenbord. Momenteel kunnen mensen die bèta’s van Windows 10 testen de vernieuwde omgeving uitproberen, maar waarschijnlijk zal er voor de officiële release nog het een en ander veranderen. Deze veranderingen verschijnen in beeld wanneer je het toetsenbord loskoppelt van een apparaat, zoals de Microsoft Surface Pro.

De ouderwetse tabletervaring zal overigens blijven bestaan, zoals het er nu naar uitziet. Maar die zul je dan handmatig moeten activeren.

Reacties (0)