‘Microsoft lanceert 8 inch Surface tablet in juni voor 249 dollar’

16 mei 2013 1 Minuut 0 Reacties
Microsoft-Surface-2

Volgende maand vindt de Build-conferentie van Microsoft plaats waar het bedrijf naar verwachting de eerste details over de volgende generatie Surface tablets bekendmaakt. Als we de geruchten van de afgelopen maanden mogen geloven komt Microsoft in ieder geval met een kleinere Surface tablet.

Kleinere Surface tablet

Ook Digitimes, dat zich baseert op bronnen bij toeleveranciers, doet vandaag weer een duit in het zakje met twee artikelen over de Surface tablet. Volgens de bronnen van de website lanceert Microsoft volgende maand een kleine Surface tablet met een formaat van 8 inch en een prijskaartje dat tussen de 249 en 299 dollar ligt.De tablet zou voorzien worden van touch-panelen die door Samsung gemaakt worden en een processor van Nvidia, mogelijk de nieuwe quadcore Tegra 4 variant. Ook moet er in het derde kwartaal een opvolger van de huidige Surface tablets verschijnen met een formaat van 10.6 inch of iets kleiner.

Verwachtingen

Volgens dezelfde bronnen verwacht Microsoft dat er maandelijks in totaal ongeveer een miljoen stuks van de nieuwe tablets verscheept worden. Hiermee zou het bedrijf meer verwachten van de nieuwe modellen dan van de huidige Surface tablets waarvan er in het eerste kwartaal van dit jaar maar 900.000 over de toonbank gingen. De Surface RT is al een aantal weken in Nederland te koop. De krachtigere Surface Pro verschijnt eind mei pas in Nederland.

Windows 8.1

Microsoft heeft zelf reeds bevestigd dat tijdens de Build-conferentie volgende maand de eerste publieke testversie van Windows 8.1 gepubliceerd zal worden. Deze gratis update voor alle Windows 8 en Windows RT gebruikers brengt waarschijnlijk optimalisaties voor kleinere tablets.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)