Microsoft koopt technologie van N-Trig

04 mei 2015 1 Minuut 0 Reacties
n-trig-microsoft

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het technologie van N-Trig heeft overgenomen. N-Trig maakte eerder de stylus voor de Surface Pro 3. Eerder verscheen al het gerucht dat Microsoft het bedrijf uit Israël had gekocht.

Microsoft koopt stylustechnologie van N-Trig

Microsoft heeft laten weten technologie van het bedrijf N-Trig te hebben overgenomen. Dit bedrijf werkte al eerder in het verleden samen met Microsoft, aan de stylus voor de Surface Pro 3. In februari verscheen het gerucht dat het bedrijf uit Californië al N-Trig zou hebben overgenomen voor een bedrag van tweehonderd miljoen dollar. Dat blijkt dus niet te kloppen: in plaats daarvan kocht Microsoft slechts de technologie voor de digitale pen van het bedrijf, voor een bedrag van ‘slechts’ dertig miljoen dollar, aldus The Wall Street Journal.

Eerder investeerde Microsoft al eens 24 miljoen in het bedrijf, waardoor het al een aandeel van 6,1 procent in handen heeft. N-Trig is verantwoordelijk voor de stylus van de Surface Pro 3. Het mooie aan die pen is dat die ondersteuning biedt voor 256 drukpunten en directe feedback. Daardoor is het mogelijk dat de stylus direct op het beeld weergeeft wat de gebruiker op dat moment tekent of schrijft, zonder enige vertraging in de vertaling van de handeling. En dat viel in de smaak, zoals je in onze Microsoft Surface Pro 3-recensie kunt lezen.

Microsoft is de laatste tijd flink veel geld aan het investeren in externe bedrijven. Eerder kocht het al het bedrijf achter Acompli, een populaire e-mailapplicatie voor Android voor Android en iOS. Later bleek dat Microsoft zijn eigen app Outlook met de kennis en functies van Acompli wilde verbeteren. Ook kocht Microsoft deze maand de kalender-app Sunrise, die eveneens zeer populair is op Android en iOS. Ook kocht het vorig jaar ineens Minecraft op voor 2,5 miljard dollar; en nu weten we inmiddels waarom. Voor de Microsoft HoloLens.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)