‘Microsoft kondigt in april Surface 3 aan’

25 maart 2015 1 Minuut 0 Reacties
Surface Pro 3

Microsoft gaat in April de opvolger van de Surface 2 aankondigen, de Surface 3. De tablet draait op een volledige versie van Windows.

Microsoft kondigde in 2014 de Surface Pro 3 aan, maar liet niks horen over een eventuele “normale” versie van de Surface 3. De pers voorspelde wel een eventuele aankondiging, maar die voorspelling bleek niet uit te komen. Ook schrapte Microsoft opeens haar plannen voor een Surface 3 Mini, de Surface tablet die de strijd aan moest gaan met Apple’s iPad mini.

Volgens WinBeta wordt de nieuwe Surface volgende maand aangekondigd, voor of tijdens Microsoft’s Build Conference, dat in April plaatsvindt. De Build Conference is Microsoft’s jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars, waar Microsoft dit jaar waarschijnlijk Windows 10 in detail gaat uitleggen. De tickets voor de conferentie waren binnen een uur uur uitverkocht, ondanks de prijs die je voor een ticket moest betalen: $2095.

De Surface 3 zal waarschijnlijk vlak na het evenement te koop zijn, met indrukwekkende specificaties: de tablet zou volgens anonieme bronnen op een volledige versie van Windows 8.1 draaien, en onmiddellijk Windows 10 ondersteuning krijgen wanneer Windows 10 uitkomt. Volgens WinBeta wordt de Surface 3 helemaal geluidloos dankzij de Intel Atom of de Core M processor, waardoor de tablet geen ventilator nodig heeft. Dit doet ons denken aan de nieuwe Macbook, die ook op een Core M processor draait. De tablet zal waarschijnlijk als een tablet voor algemeen gebruik aangeprezen worden, terwijl de Surface Pro 3 meer op bedrijven en studenten gericht is. Het is dan ook opvallend dat Microsoft toch een volledige versie van Windows erop zet, ondanks dat het geen premium product voor bedrijven gaat worden. Het bedrijf lijkt de RT-lijn dan ook compleet op te heffen, en gaat de strijd met de goedkope tablets van Google en Samsung aan met een volwaardige Windows-tablet.

Reacties (0)