Microsoft demonstreert gamestreamingdienst Project xCloud in video

13 maart 2019 1 Minuut 2 Reacties
microsoft-project-xcloud-screen

Microsoft heeft een korte video online gezet waarin licht wordt geschenen op Project xCloud: de gamestreamingdienst van het bedrijf. Met deze dienst is het bijvoorbeeld mogelijk je Xbox One-spellen te spelen op een Android-smartphone, zoals in de video te zien is.

Dit is Project xCloud

Volgende week krijgen we te zien wat Google de ‘toekomst van gaming‘ noemt, maar deze week geeft Microsoft ons al een voorproefje middels Project xCloud. Dit is een gamestreamingdienst die gamers in staat stelt games te streamen naar een pc, console of mobiel apparaat. Microsoft-ceo Satya Nadella heeft beloofd dat de proef later dit jaar van start zal gaan, maar tot op heden weten we nog niet wanneer dat gebeurt of wanneer de dienst wordt gelanceerd voor iedereen. Wel is er nu een demonstratie in een video beschikbaar.

In de video kunnen we zien dat Forza Horizon 4 wordt gestreamd naar een Android-smartphone. De Xbox One-controller onder de smartphone is verbonden via bluetooth. In een blogpost legt Kareem Choudhry, dezelfde man als in de video, uit dat xCloud niet is ontworpen om spelcomputers te vervangen, maar dat deze dienst als alternatief kan worden aangeboden. Dit komt allemaal natuurlijk mooi uit, aangezien Microsoft waarschijnlijk over een paar weken een schijfloze Xbox One S gaat presenteren.

Het meest recente overzicht van de beste games van eind 2018 vind je hier. Het volgende overzicht verschijnt op 30 maart met onder meer Devil May Cry 5 en Kingdom Hearts III.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Frans

Frans
13 maart 2019 om 14:45

Nog een streaming dienst.

Inloggen
Marko

Marko
16 maart 2019 om 07:53

Het kwaad van alles! Niet je credit card gegevens geven hoor, ze weten alles al van je.

Inloggen