Microsoft: Apps mogen op 81 Windows 8-apparaten staan

28 september 2013 1 Minuut 1 Reacties
VAIO-Duo-11-apps

Tot nu toe mag je een Windows 8-app op maximaal 5 apparaten installeren maar daar komt binnenkort verandering in. Vanaf 9 oktober mag je een app op maar liefst 81 Windows 8-apparaten installeren.

81 apps per account

Om te voorkomen dat ontwikkelaars van apps inkomsten mislopen en misbruik tegen te gaan introduceerde Microsoft een gebruikerslimiet van maximaal 5 apparaten per app, per account. Na ontevredenheid bij ontwikkelaars en gebruikers wordt dit limiet binnenkort flink uitgebreid. Zo geven ontwikkelaars aan dat ze flexibeler willen zijn in het bieden van één oplossing voor meerdere apparaten en installeren gebruikers apps tegenwoordig op zowel zakelijke als privé apparaten met Windows 8. Daarbij wordt het aantal apparaten dat gebruikers thuis en op het werk hebben steeds groter, met onder meer tablets, desktops en laptops.

Vanaf 9 oktober krijgen gebruikers dus de mogelijkheid om een app onder hetzelfde account op maximaal 81 apparaten die draaien op Windows 8 (ook Windows 8.1) of Windows RT te installeren. De nieuwe regeling geldt voor alle apps die momenteel in de Windows Store te vinden zijn. Microsoft gaf onlangs aan dat dit aanbod inmiddels gegroeid is tot ruim 100.000 apps. Wel krijgen ontwikkelaars zelf de mogelijkheid om dit limiet naar beneden bij te stellen door het gebruik van api’s. Dit moet echter duidelijk omschreven worden op de productpagina van de app in de Windows Store.

Windows 8.1

Windows 8.1 wordt vanaf 18 oktober uitgerold voor apparaten met Windows 8 en Windows RT. Rond die datum moeten ook de eerste tablets, convertibles en laptops die standaard voorzien zijn van de nieuwste Windows-versie in de winkels liggen. De update brengt onder meer diverse extra personalisatie-mogelijkheden, verbeterde touch-functies, een uitgeklede versie van het startmenu, diverse nieuwe standaard apps en de mogelijkheid om direct in de desktopinterface op te starten. Lees verder voor een compleet overzicht van alle vernieuwingen binnen Windows 8.1.

Reacties (1)