Meer dan de helft van de online Black Friday-verkoop via tablets en smartphones

02 december 2015 1 Minuut 0 Reacties
baclk friday

Meer dan de helft van alle online Black Friday-verkopen in Amerika is via tablets en smartphones gegaan. Amerikanen gaven online meer dan acht miljard dollar uit tijdens deze jaarlijkse uitverkoop, die het hele afgelopen weekeinde duurde en bij sommige zaken - zie plaatje hierboven - zelfs maandag nog doorging.

Drie dwaze dagen

Black friday valt een beetje te vergelijken met de drie dwaze dagen van de Bijenkorf, maar dan in alle grote winkelketens. Allerlei zaken worden afgeprijsd en Amerikanen zijn er meestal als de kippen bij om hun slag te slaan. Het online winkelen wordt daarbij steeds belangrijker, en daarbij wordt steeds vaker een smartphone of tablet gebruikt. Van alle Amerikanen die online winkels bezocht tijdens het Black Fridayweekend, deed 57 procent dat via een mobiel apparaat zoals een tablet.

Mobiel afrekenen

Daadwerkelijk afrekenen van aanbiedingen deed dik 36 procent van de online consumenten. Er zit kennelijk een verschil tussen een website bezoeken met een tablet, en betalen via dit apparaat.

Acht miljard dollar

Het onderzoek waar deze cijfers uit komen, is verricht door Adobe. De totale online uitgaven van 8,03 miljard dollar zijn met 17 procent gegroeid ten opzichte van vorig jaar. De Amerikanen gaven gemiddeld vier procent meer geld uit dan vorig jaar. Het gemiddelde aankoopbedrag was 135,25 dollar.

Advertentie

Uitverkoop waait over naar Nederland

Black Friday is inmiddels in Nederland ook geen onbekend verschijnsel. Ook hier speelden winkelketens in op de populaire uitverkoopdagen in Amerika.

In Nederland krijgen we eind dit jaar natuurlijk ook nog de gewone uitverkoop. Wie dan een tablet wil aanschaffen tegen een aantrekkelijke prijs, maar nog niet weet welke, kan bij onze koopgids te rade gaan.

Reacties (0)