Lollipop-bèta voor Samsung Galaxy Note 3 lekt online

19 december 2014 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-Galaxy-Note-3

Er circuleert momenteel een bèta build van Android 5.0 Lollipop voor de  Samsung Galaxy Note 3 online - maar pas wel op voor bugs, mocht je hem van plan zijn te downloaden. Het was nog niet de bedoeling dat deze versie werd vrijgegeven.

Samsung Galaxy Note 3

Sinds de release van Android 5.0 Lollipop hebben we al een aantal officiële en onofficiële versies voorbij zien komen van het besturingssysteem, die geschikt gemaakt waren van Samsung-smartphones, -phablets en -tablets. Maar één phablet schitterde nog in afwezigheid: de Samsung Galaxy Note 3. Maar die is dan vandaag aan de beurt; hetzij op onofficiële wijze. Vorige week kreeg iemand in Vietnam de update ineens over-the-air, via de officiële weg, en vandaag zien we een gekraakte versie op het internet staan.

Maar er zitten wel haken en ogen aan deze update. Mocht je van plan zijn deze te willen installeren op je phablet, dan moet je met een aantal dingen rekening houden. Zo is de update enkel geschikt voor mensen met een Samsung Galaxy Note 3 die wordt aangedreven door de Exynos-processor (de eigen processor van Samsung), met het modelnummer SM-N900. Heb je er dus eentje met een Qualcomm-processor, dan is het niet mogelijk de update toe te passen – dan moet je dus wederom nog even wachten.

Ook gaat het hier nog om een bèta build, zoals dat genoemd wordt. Deze update die nu rondgaat via onofficiële wegen zit dus nog vol met bugs en andere fouten, waardoor de kans groot is dat je toestel kuren gaat vertonen, langzamer gaat lopen of problemen krijgt waar je eerder nooit last van had. Het downloaden en installeren is dus geheel op eigen risico en wij raden aan om gewoon te wachten totdat Samsung zelf met de update komt. Kun je echt niet wachten, dan kun je hier lezen hoe je er aan komt.

Reacties (0)