‘LG werkt aan Google Nexus 7.7 tablet met Android 5.0’

16 januari 2013 1 Minuut 2 Reacties
Review-ASUS-Nexus-7-3 kopie

Google heeft afgelopen jaar haar eerste Nexus tablets uitgebracht in de vorm van de Google Nexus 7 en Google Nexus 10, geproduceerd door respectievelijk ASUS en Samsung. De kans is groot dat we dit jaar opvolgers kunnen verwachten en vandaag zijn de eerste geruchten over een Google Nexus 7.7 tablet opgedoken. De tablet zou door LG geproduceerd worden.

Google Nexus 7.7

In Korea, de thuisbasis van onder andere LG, zijn vandaag berichten opgedoken dat Google samen met LG werkt aan de Nexus 7.7. Dit model zou, zoals de naam al aangeeft, beschikken over een 7.7 inch display. Het interessante is echter dat dit display uitgerust zou zijn met een resolutie van maar liefst 1.920 bij 1.200 pixels. Dit komt neer op 294 pixels per inch. Verder zou de tablet beschikken over de nieuwe quad-core Nvidia Tegra 4 processor, 2GB aan werkgeheugen, 8GB of 16GB aan opslaggeheugen en twee camera’s met de mogelijkheid voor HD video-opnamen. Er wordt ook al gesproken over een mogelijke prijs voor dit alles; 299 dollar.

Android 5.0 Key Lime Pie

Wat betreft de software zou Google de Nexus 7.7 als eerste tablet willen uitrusten met Android 5.0 Key Lime Pie. Over de nieuwe functies en wijzigingen binnen deze Android versie is echter nog niks bekend.

Nexus 7.7 tijdens Google I/O?

De Google Nexus 7 werd in mei vorig jaar tijdens de Google I/O conferentie aangekondigd en de kans is groot dat de internetgigant dit jaar hetzelfde gaat doen met een nieuwe Nexus tablet.

Via: TDR

Reacties (2)