LG onthult LG G8 ThinQ: oled-scherm en handpalmherkenning

24 februari 2019 2 Minuten 0 Reacties
LG G8 ThinQ

LG heeft de LG G8 ThinQ gepresenteerd. Voor het eerst in de G-serie beschikt dit toestel over een oled-scherm. Ook nieuw is de handpalmherkenning in combinatie met de ToF Z-camera aan de voorkant. Daarnaast komt er ook een goedkoper model met de naam LG G8s ThinQ.

Voorafgaand aan de Mobile World Congress 2019 heeft LG twee nieuwe smartphones onthuld. Naast de LG V50ThinG is daar ook de LG G8 ThinQ. Voor het eerst in de G-serie heeft de G8 een oled-scherm. Uniek aan dit toestel is de handpalmherkenning.

Specificaties van de LG G8 ThinQ

De LG G8 beschikt over een Qualcomm Snapdragon 855-processor met 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen. Het display is 6,1-inch, waarbij het oled-scherm een resolutie heeft van 3.120 bij 1.440 pixels.

In totaal beschikt de LG G8 ThinQ over vijf camera’s. Aan de achterkant vinden we drie camera’s. Een groothoek van zestien megapixel (f/1.9 / 1.0μm / 107˚), een standaardcamera van twaalf megapixel (f/1.5 / 1.4μm / 78˚) en een telelens van twaalf megapixel (f/2.4 / 1.0μm / 45˚). Voorop een camera van acht megapixel (f/1.7 / 1.22μm / 80˚ with AF) en een Z-camera (ToF, oftewel Time of Flight). De camera’s steken niet uit aan de achterkant, waardoor je een egaal design hebt. Wel heeft het toestel opnieuw een notch (scherminkeping).

Advertentie

Handpalmherkenning

Uniek aan dit toestel is de handpalmherkenning. Deze werkt in combinatie met de ToF Z-camera en infraroodsensoren. Volgens LG is deze technologie veiliger dan een vingerafdruksensor, doordat er ook diepte gezien kan worden. Hierdoor kan de eigenaar worden herkend aan de vorm, de dikte en andere individuele kenmerken van de aderen in de handpalm. Je gebruikt de handpalmherkenning door je hand een fractie van een seconde voor de frontcamera te houden. De Z-camera helpt ook bij gebaren. Zo kun je gesprekken opnemen of beëindigen door voor de camera te zwaaien, zonder dat je de smartphone hoeft aan te raken. Ook screenshots maken, een app kiezen of het volume aanpassen kan met gebaren.

De batterij heeft een capaciteit van 3.500 mAh en het toestel draait op Android 9.0 Pie. Wederom is de Boombox-speaker aanwezig, die ditmaal is verbeterd ten opzichte van de speaker in de LG G7 ThinQ. 32-bit Hi-Fi Quad Dac en DTS:X is ook weer aanwezig, net als MQA (Master Quality Authenticated) voor gecomprimeerde audiostreaming met hoge resolutie zonder kwaliteitsverlies.

LG G8s ThinQ

Naast de gewone LG G8 ThinQ komt het bedrijf ook met de goedkopere LG G8s ThinQ. Ook dit model beschikt over een Qualcomm Snapdragon 855, ditmaal op een 6,2″-scherm. Dit oled-scherm heeft een resolutie van 2.248 bij 1.080 pixels. Ook dit model heeft drie camera’s achterop en twee aan de voorkant. De batterij heeft een capaciteit van 3.550 mAh. Qua extra opties is dit model wel wat minder rijk uitgerust. De audio-mogelijkheden van de gewone G8 ontbreken en het scherm heeft dus een lagere resolutie. Verder lijkt dit model redelijk gelijkwaardig te worden aan de gewone LG G8 ThinQ.

Over prijzen en beschikbaarheid van beide toestellen is op dit moment nog niets bekend.

Reacties (0)