Less.Mail maakt e-mailen gemakkelijker

28 oktober 2014 1 Minuut 0 Reacties
less-mail

Less.Mail is een e-mailapplicatie die je gaat helpen gemakkelijker en veel sneller door je e-mailberichten heen te komen. Je hoeft er je phablet of tablet niet eens voor op te pakken, aangezien je de app met je stem kunt aansturen.

Less.Mail

Hoe tof zou het zijn om gelijksoortige e-mail met een gelijksoortig antwoord te voorzien, zonder dat je daar telkens het gelijksoortige antwoord voor hoeft te typen? Less.Mail laat zien hoe de toekomst van voice controlled e-mail kan zijn, met een toffe conceptvideo die je hieronder kunt bekijken. In die video zien we hoe een man een afspraak afwijst, eentje bevestigt en zelfs een e-mail laat versturen met de tekst dat-ie nog ergens aan werkt. Dat zijn echte routinemailtjes, mailtjes die Less.Mail kan versturen op basis van heel veel input rondom routinemailtjes.

Less.Mail wordt gemaakt door Robin Labs, die voorheen werkte aan een achteruitkijkspiegel met Android voor in de auto en met Yahoo samenwerkt aan een Siri-achtige app. Ook vind je nu al de Robin-app in de Google Play Store, wat een soort Google Now is, maar dan veelzijdiger. Less.Mail werd bedacht als antwoord op alle routinemails die we versturen. Uit onderzoek blijkt dat zo’n tachtig procent van het e-mailverkeer routine is, dus kan een A.I. dat werk best voor je oppakken. De app is dan ook bedoeld voor die tachtig procent van dat verkeer.

Advertentie

Zoals je in de video kunt zien, handelt Less.Mail een aantal berichten af. De man spreekt op normale wijze naar de app en de app begrijpt wat hij daarmee bedoelt. Het is dus niet zo dat je met specifieke woorden moet praten, omdat de app je anders niet zou begrijpen. Vervolgens zet Less.Mail jouw antwoord om in tekst en verstuurt-ie de mail automatisch. Hoe goed dit natuurlijk echt werkt, weten we nog niet. Momenteel krijg je de app op invite-only-basis, dus we kunnen de app niet zomaar testen. Maar Robin Labs geeft aan snel meer invites uit te sturen.

Reacties (0)