Lenovo presenteert meer convertibles en budgettablets

06 januari 2015 1 Minuut 0 Reacties
Lenovo-Flex-2-Pro

Lenovo presenteert naast nieuwe Yoga convertibles nog een serie convertibles en budgettablets op CES 2015. Deze serie convertibles kan helemaal om z'n as gedraaid worden, maar je kunt het scherm helaas niet van het toetsenbord losmaken.

Lenovo convertibles

In tegenstelling tot de tweede generatie Lenovo convertibles, de Flex 2 die maar 300 graden gedraaid kan worden, kan de derde generatie convertible Flex 3 wel 360 graden gedraaid worden. Het scherm zit dan tegen de achterkant van het toetsenbord aan, waardoor je het idee krijgt een iets dikkere tablet vast te hebben. Daarmee zou je kunnen stellen dat de Lenovo Flex 3 valt in de Yoga-lijn. De Flex 3 is straks verkrijgbaar in drie verschillende maten: eentje met een scherm van elf, veertien en vijftien inch. De elf inch wordt een iets goedkoper model.

Daar waar de elf inch het moet doen met een Pentium-chip, wel van de bovenste plank, en een resolutie van 1366 bij 768, zien we dat de veertien en vijftien inch een Core i7-processor krijgen en meteen beginnen op een HD-resolutie van 1080p. De tablets kunnen tot een terabyte aan geheugen krijgen, hebben 8GB RAM en de twee grote versies kunnen ook aanspraak maken op een grafische kaart van Nvidia. Wifi en bluetooth zijn ook aanwezig. Onduidelijk is nog wanneer de convertibles naar Nederland toe komen. De prijzen beginnen in de VS bij 400 dollar voor het elf inch model.

Lenovo budgettablets

Daarnaast presenteert Lenovo ook twee budgettablets, die draaien op Android 4.4 KitKat: de Tab 2 A7-10 en A7-30. Beide tablets krijgen een 7 inch-scherm, een 1024 bij 600 pixels resolutie, een 1.3GHz quadcore MediaTek MT8127-processor, 1GB aan RAM, 8GB aan interne opslag en een microSD-kaartslot die tot 32GB aan externe ruimte kan opleveren.

Advertentie

Ook krijgen de tablets een 2 megapixel-camera aan de achterkant, eentje van 0,3 aan de voorkant. De A7-30 krijgt een 3G-verbinding en een prijs van 130 dollar, de A7-10 komt zonder 3G en gaat 100 dollar kosten. Onduidelijk is wanneer ze naar Nederland komen.

Reacties (0)