Lenovo lanceert ThinkPad Helix Windows 8 hybride

05 september 2014 2 Minuten 0 Reacties
Lenovo Thinkpad Helix

Lenovo komt met een nieuwe Windows 8 hybride; de ThinkPad Helix, uitgerust met een 11.6-inch display en een Intel Core M-processor.

Lenovo heeft eerder deze week al een nieuwe tablet aangekondigd in de vorm van de Tab-S8 maar daar blijft het niet bij. De Chinese fabrikant komt namelijk ook met een nieuwe Windows 8 hybride; de ThinkPad Helix.

Lenovo ThinkPad Helix

Lenovo introduceerde tijdens de persconferentie twee nieuwe all-in-one pc’s, een Flex laptop en een nieuwe ThinkPad hybride. Dit laatste model komt het dichtst in de buurt van een tablet en kan ook als zodanig gebruikt worden. Het is namelijk een zogenaamde hybride, wat inhoudt dat het scherm in een keyboard dock geplaatst kan worden om het geheel als tablet te gebruiken. Natuurlijk zijn er ook weer andere modi te creëren, waaronder een tabletmodus, een tentmodus en een standmodus.

De Lenovo ThinkPad Helix draait op Windows 8.1-software en is voorzien van een 11.6-inch ips lcd display. Het scherm heeft een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en een beeldverhouding van 16:9. Lenovo brengt verschillende configuraties op de markt; modellen met een Intel Core M- of een Intel Core M vPro-processor. Ook heb je de keuze uit 4GB of 8GB aan werkgeheugen, en 128GB tot 512GB aan intern opslaggeheugen.

Advertentie

Verder beschikt de ThinkPad Helix onder meer over WiFi 802.11 ac/g/n en Bluetooth 4.0 voor draadloze communicatie, een microSD-kaartlezer om het geheugen uit te breiden, een optionele microSIM-kaartlezer voor mobiel internet, een microHDMI-poort en een USB 3.0-poort. Natuurlijk kunnen ook de camera’s niet ontbreken; een 5 megapixel camera aan de achterzijde en een 2 megapixel camera aan de voorzijde.

Het geheel heft een gewicht van 795 gram en is maar 9,6 millimeter dun. Qua software heb je de keuze uit Windows 8.1 en Windows 8.1 Pro. Ook worden er diverse accessoires voor de Helix gelanceerd, waaronder een active digitizer pen. Lenovo brengt een Ultrabook Keyboard en Ultrabook Pro Keyboard met extra batterijduur voor dit model uit.

Lenovo Flex 2 Pro

Een apparaat dat we niet direct onder de tabletcategorie kunnen scharen is de Lenovo Flex 2 Pro. Dit model beschikt over een display dat 180 graden gekanteld kan worden. De Flex is voorzien van een 15.6-inch ips lcd-display met een 1.920 bij 1.080 pixels resolutie, een Intel Core i7-processor, maximaal 16GB aan werkgeheugen, maximaal 1TB aan opslaggeheugen en diverse aansluitingsmogelijkheden als USB 3.0, HDMI en een cardreader. Ook dit model draait op Windows 8.1.

Prijs en beschikbaarheid

De Lenovo ThinkPad Helix verschijnt in januari van 2015 maar helaas is een prijs nog niet bekendgemaakt. De Flex 2 Pro komt in oktober al op de markt voor 799 euro.

Reacties (0)