Lenovo komt met nieuwe convertibles in ThinkPad X1- en X12-serie

11 januari 2021 2 Minuten 0 Reacties
Lenovo ThinkPad X1 Titanium

Lenovo heeft tijdens de CES een aantal nieuwe convertibles en een hybride tablet/laptop aangekondigd in de X1- en X12-serie.

Het gaat om drie nieuwe modellen, namelijk twee convertibles en een hybride binnen de ThinkPad-serie. Het paradepaardje van de fabrikant is de ThinkPad X1 Titanium Yoga.

Lenovo ThinkPad X1 Titanium

Binnen de nieuwe ThinkPad-serie valt de Lenovo ThinkPad X1 Titanium Yoga het meest op. Deze convertible heeft een touchscreen van 13,5″ in een qhd-resolutie met een beeldverhouding van 3:2 en ondersteunt Dolby Vision HDR. Dit model is met een dichtgeklapte behuizing van 11,5 mm de dunste convertible in de ThinkPad-serie. Zoals gebruikelijk bij Lenovo zijn er verschillende configuraties beschikbaar. De processor gaat tot de 11e generatie Intel Core i7 vPro, tot 16 GB werkgeheugen en een SSD tot 1 TB. Prijzen beginnen vanaf 1899 dollar.

Lenovo ThinkPad X1 Yoga

Ook de ThinkPad X1 Yoga krijgt een nieuwe versie. Het is alweer de zesde generatie van deze convertible. Deze convertible is voorzien Tiger Lake-processors, een nieuwe behuizing en een scherm met een beeldverhouding van 16:10 in plaats van 16:9. Veel informatie is er verder nog niet bekend over de nieuwe X1 Yoga. Van dit model zijn ook verschillende configuraties beschikbaar met een vanafprijs van 1569 dollar.

Advertentie

Lenovo ThinkPad X12 Detachable

Lenovo komt tevens met een nieuwe hybride. Het toetsenbord en scherm zijn van elkaar te scheiden, dus je kunt dit model zowel als tablet of als laptop gebruiken. De nieuwe X12 Detachable heeft een scherm van 12,3″ in een fhd+-resolutie. De ThinkPad X12 Detachable komt tevens met een stylus die je middels een magneet op de behuizing kunt plaatsen. De prijs begint vanaf 1149 dollar.

Eerst in de Verenigde Staten

De bovenstaande modellen komen in januari en februari uit in de Verenigde Staten. De prijzen in euro’s en de verschijningsdatum voor Europa zijn op dit moment nog niet bekend. Eerder werd al tijdens de CES een nieuwe tablet van Lenovo gepresenteerd. Je leest alles over de Lenovo Tab P11 in dit nieuwsbericht.

Lees meer over Lenovo.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)