Kobo introduceert high-end Arc 10HD en Arc 7HD Android tablets

28 augustus 2013 4 Minuten 2 Reacties
Kobo-Arc-tablets-2013

Kobo heeft afgelopen nacht tijdens een persevenement in New York een drietal nieuwe tablets gepresenteerd. Het bedrijf, met name bekend van de e-readers, brengt twee nieuwe 7-inch tablets en een high-end 10-inch tablet op de markt.

Begin dit jaar publiceerden we een review van de Kobo Arc, een 7-inch tablet en de eerste echte tabletpoging van het bedrijf. Wij waren zeer enthousiast over dit model, met name door de goede kwaliteit en de lage prijs. Kobo lijkt nu de smaak te pakken te hebben en introduceert maar liefst drie nieuwe tablets die ook alledrie over speciale functies voor de lezer van digitale boeken beschikken.

Kobo Arc 10HD

De Kobo Arc 10HD is het meest geavanceerde en interessante model van de drie. Deze tablet beschikt over een 10-inch display met een hoge resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels. Dat is niet alles want het geheel wordt aangestuurd door Nvidia’s nieuwe 1.8GHz Tegra 4 quadcore-processor in combinatie met 2GB aan werkgeheugen. Onder de motorkap vinden we ook 16GB aan intern opslaggeheugen en als dat niet genoeg is er een microSD-kaartlezer om het geheugen uit te breiden.

Verder is de tablet voorzien van een microHDMI-poort, stereo speakers, een 1.3 megapixel camera aan de voorzijde, wifi, 9.5 uur aan batterijduur (met wifi uit), Bluetooth 4.0 en Miracast ondersteuning voor het koppelen van de tablet met een display. Het apparaat draait op Android 4.2.2 Jelly Bean met diverse toepassingen en apps die door Kobo vooraf geïnstalleerd worden, waaronder een Reading Life en Kobo’s sociale app. Natuurlijk is er ook toegang tot de Google Play Store voor het downloaden van apps. Over Android heeft Kobo een lichte skin gelegd waarmee, vanzelfsprekend, content van het bedrijf gepromoot wordt en jouw content meteen wordt weergegeven.

Aangezien Kobo veel aandacht aan het lezen van digitale boeken schenkt is er ook daarvoor wat nieuws bedacht. De nieuwe tablets, waaronder dit model, beschikken namelijk over de mogelijkheid om alle ‘ruis’ op tablets uit te zetten zodat je alleen maar bezig bent met het lezen van een boek. Alle notificaties en andere mogelijk storende meldingen worden met één druk op de knop uitgezet. Daarnaast is het mogelijk om speciale en persoonlijke mappen aan te maken met boeken, media en websites over een bepaald onderwerp of een bepaalde locatie.

Tablets met een dergelijke resolutie en processor kosten in veel gevallen 500 euro of meer maar Kobo brengt daar verandering in. Het bedrijf lanceert de Arc 10HD voor een prijs van 379,99 euro. De tablet moet vanaf 16 oktober in de winkels liggen.

Kobo Arc 7HD

Wanneer 10-inch iets te groot voor je is maar je wel aantrekkelijke specificaties wilt hebben dan is de Kobo Arc 7HD interessant. Dit model is uitgerust met een 7-inch ips lcd display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels en het geheel wordt aangestuurd door een Nvidia Tegra 3-processor met een kloksnelheid van 1.7GHz.

Verder is de tablet uitgerust met 1GB aan werkgeheugen, 16GB of 32GB aan opslaggeheugen, een microUSB-poort, een microHDMI-poort, wifi, Bluetooth 4.0, een 1.3 megapixel camera aan de voorzijde en een batterijduur van 8 uur (met wifi uit). Qua software krijg je dezelfde features en functies als het 10-inch model.

De Kobo Arc 7HD moet vanaf 16 oktober in de Nederlandse winkels liggen voor een prijs van 199,99 euro (16GB) en 249,99 euro (32GB). Hiermee is de tablet een paar tientjes goedkoper dan Google’s nieuwe Nexus 7 tablet.

Kobo Arc 7

Voor diegenen die een kleiner budget hebben en niet op zoek zijn naar de hoogste resolutie of beste prestaties is de Kobo Arc 7 interessant. Dit model is volgens Kobo ontwikkeld voor consumenten voor de eerste keer een tablet proberen, na eerst met een e-reader gewerkt te hebben.

Qua specificaties is de Kobo Arc 7 dan ook niet heel bijzonder. Zo beschikt de tablet over een 7-inch lcd display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, een 1.2 GHz MediaTek MTK 82125 quadcore-processor, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan intern opslaggeheugen dat uitgebreid kan worden middels een microSD-kaart, microHDMI- en microUSB-poorten, een mono speaker, wifi, Bluetooth 4.0 en een batterijduur van ongeveer 9 uur. Ook dit model draait op Android 4.2.2 Jelly Bean met de toevoegingen van Kobo.

De Kobo Arc 7 moet ook eind oktober in de winkels liggen voor een prijs van 149,99 euro.

Reacties (2)