‘iPhone 8 krijgt een speciale scanner voor gezichtsherkenning’

17 februari 2017 1 Minuut 0 Reacties
iphone-concept-art-retina

Naar verluidt krijgt de iPhone 8 een speciale scanner aan boord die gezichten kan herkennen, ter vervanging van het huidige Touch ID. Dat meldt althans JPMorgan-analist Rob Hall. De thuisknop zoals we die nu kennen verdwijnt, aldus Hall.

iPhone 8 krijgt speciale laserscanner – gerucht

JPMorgan-analist Rob Hall schrijft dat de iPhone 8 wordt voorzien van een speciale 3D-laserscanner, waar gezichten herkend mee zouden kunnen worden. Deze scanner zou alleen aanwezig zijn op het 5,8″-model, die zal beschikken over een scherm dat van rand tot rand loopt, aldus de analist. Of Hall zich daarmee baseert op de eerder verschenen informatie of die informatie uit een specifieke bron heeft ontvangen, is helaas niet bekend. Ook deze analist claimt namelijk dat Apple voornemens is de thuisknop te vervangen voor nieuwe technologie.

De speciale scanner zou ongeveer tien tot vijftien dollar per stuk moeten gaan kosten, een prijs die Apple door zou rekenen aan de consument. Samen met het grote oled-scherm en een glazen achterkant, zou het betekenen dat de iPhone 8 in elk geval honderd dollar duurder zal worden dan zonder al die extraatjes, mocht Apple dezelfde winstmarges willen behouden. Daarmee lijkt het gerucht van de veel duurdere iPhone ook langzaamaan waarheid te worden. Apple heeft, zoals gebruikelijk, niet gereageerd op de nieuwe geruchten.

Reacties (0)