‘iPhone 8 krijgt oled-schermen van Chinese fabrikant’

15 februari 2017 1 Minuut 0 Reacties
synaptics-vingerafdruksensor-onder-scherm-iphone-8

Dat Apple voor de iPhone 8 wil overstappen van lcd-schermen naar oled-schermen, was al eerder bekend geraakt. Maar nog niet welke fabrikant er naast Samsung wordt ingeschakeld voor de productie. Geruchten maken melding van de Chinese fabrikant Boe Technology Group, die de schermen moet produceren.

Boe, Samsung of allebei?

Dat komt van zakennieuwssite Bloomberg, die meestal geen flauwekul verkoopt. Het is niet geheel helder of Apple de gehele productie van de schermen voor de iPhone 8 door Boe Technologies laat doen, of alleen maar een deel. In dat geval zou Samsung de rest maken.

Zwart is zwart

Oled, of amoled, is bekend en geliefd vanwege een hoog contrast en de kleur zwart is echt zwart, omdat de pixels worden uitgezet als die kleur moet worden weergegeven. Als het scherm bovendien gebogen is, wat ook al bij de Samsung Galaxy S7 Edge het geval is, dan kan Apple de concurrentie met de grootste rivaal op dit gebied aan.

Twee nieuwe oled-fabrieken

Apple zou nu achter de schermen bezig zijn om de oled-schermen van Boe te testen, maar die tests zijn naar verluidt nog maar net begonnen. Aan de hand daarvan wordt waarschijnlijk besloten of Boe de schermen daadwerkelijk mag leveren. BOE kan daar kennelijk niet op wachten, en bouwt nu ergens in China al twee nieuwe oled-fabrieken.

Advertentie

Sharp exit?

Overigens deed ook onlangs het gerucht de ronde dat het Japanse Sharp de oled-schermen zou leveren. Hiervan wordt nu niets meer vernomen.

De iPhone 8 wordt waarschijnlijk in september gepresenteerd. Er zouden meerdere varianten komen, waarvan het duurste model de amoled-scherm zou krijgen.

Bron CNET

Reacties (0)