iPhone 7 veruit meest verkochte smartphone

17 augustus 2017 1 Minuut 0 Reacties
iPhone-7-plus-3

De Apple iPhone 7 was de best verkopende smartphone afgelopen kwartaal. Dat meldt Strategy Analytics in een nieuwe publicatie. Volgens het onderzoeksbureau was de Samsung Galaxy S8 de best verkopende Android-telefoon. In totaal gingen er 360,4 miljoen smartphones over de toonbank afgelopen kwartaal.

iPhone 7 en Samsung Galaxy 8

Apple en Samsung zullen allebei tevreden terugkijken naar het voorgaande kwartaal. Hun toestellen waren allebei in twee varianten beschikbaar en namen meteen de top vier in beslag. De top vijf was in z’n geheel goed voor één op de zes verkochte smartphones wereldwijd, waarvan het leeuwendeel bestond uit de iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

Er gingen naar schatting 16,9 miljoen exemplaren van de iPhone 7 over de toonbank. De grotere variant – de iPhone 7 Plus – werd naar schatting 15,1 miljoen keer verkocht. Daarmee neemt Apple de eerste en tweede plek in als het aankomt op smartphoneverkopen. De twee telefoons waren samen goed voor 9 procent van alle verkochte smartphones, dus bijna tien procent.

Dan is er nog de Samsung Galaxy S8, die 10,2 miljoen keer verkocht werd volgens het onderzoeksbureau. Van de Galaxy S8+ gingen 9 miljoen exemplaren over de toonbank. Gezamenlijk waren de twee Samsung-toestellen goed voor een marktaandeel van 5 procent en daarmee is het de populairste Android-telefoon.

Mooie vijfde plek voor Xiaomi

Tot slot is er nog het bedrijf Xiaomi, dat een mooie vijfde plek inneemt met de Xiaomi Redmi 4A. Dat toestel werd 5,5 miljoen keer verkocht. Het toestel deed het volgens Strategy Analytics vooral goed in Azië, waar de fabrikant de grootste is.

Xiaomi doet het trouwens steeds beter, want in een ander kwartaalbericht lazen we nog dat Xiaomi wereldwijd de nummer vijf is, net onder Huawei en Oppo.

Toestel VerkopenMarktaandeel

Apple iPhone 7  16,9 miljoen  4,7%
Apple iPhone 7 Plus 15,1 miljoen 4,2%
Samsung Galaxy S8 10,2 miljoen 2,8%
Samsung Galaxy S8+ 9,0 miljoen 2,5%
Xiaomi Redmi 4A 5.5 miljoen 1,5%
Overige 303,7 miljoen 84,3%
Totaal 360,4 miljoen 100%

 


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)