‘iPad Pro die in tweede helft 2021 verschijnt, krijgt een oled-scherm’

24 november 2020 2 Minuten 0 Reacties
iPad

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan wordt de iPad Pro, die in de tweede helft van 2021 verschijnt, voorzien van een oled-scherm.

iPad Pro met oled-scherm – gerucht

De verwachting leeft dat Apple voornemens is de iPad Pro-lijn te voorzien van een mini-led-scherm, vanaf het eerste kwartaal in 2021. Maar nu zijn er geruchten, gedeeld door The Elec, die beweren dat Apple daarna alsnog overstapt op oled.

Apparaten met een mini-led scherm beschikken nog steeds over een lcd-scherm. Maar de techniek erachter, die betrekking heeft op de verlichting, zorgt ervoor dat die schermen helderder ingesteld kunnen worden, efficiënter met energie omgaan en er een lage kans op inbranding is. Apple zou dergelijke schermen willen gebruiken voor zijn iPad Pro-lijn. Zelfs de bekende analist Ming-Chi Kuo, die Apple nauwlettend in de gaten houdt, is van mening dat dit de plannen van het bedrijf uit Cupertino zijn. Het 12,9 inch model zou eerst aan de beurt zijn, daarna de 11 inch versie.

Nu duikt er een gerucht op dat beweert dat Apple daarna dus alsnog kiest voor oled. De displays zouden geleverd moeten worden door Samsung en een lage kans op inbranding hebben. Dat komt doordat er een nieuwe manier van produceren gehanteerd wordt. Dat blijkt uit de volgende tekst uit het artikel:

Samsung Display was renovating one of its production line at its A4 factory in Asan to produce the OLED screens for the iPad. The company was adding adding a distribution chamber to the organic material deposition chamber to deposit red, green and blue in tandem. This will allow the firm to deposit one layer of RGB, send the substrate back to the front of the production line, and stack an emitting layer atop it.

Tandem structure allows two to three emitting layers to be stacked. This is done to extend the life of the emitting layer compared to using just one layer.

Apple was requiring higher specs for the OLED that will be used for its iPad Pro from Samsung Display and LG Display compared to screens that provide for iPhones, people familiar with the matter said.

The Elec maakt verder de notitie dat de iPad Pro met een oled-scherm alsnog wat langer op zich kan laten wachten, wanneer er bijvoorbeeld veel vraag zou zijn voor iPad Pro’s met een mini-led-scherm. Mocht de berichtgeving kloppen, dan lijkt het erop dat Apple dus de Pro met een mini-led-display gebruikt als een soort sprinkplank voor de overstap naar oled.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)