‘iPad 2 nog steeds meest populaire iPad-model’

09 november 2015 1 Minuut 1 Reacties
apple-ipad-2-2015

Uit onderzoek blijkt dat de Apple iPad 2 momenteel nog steeds het meest populaire iPad-model is. De iPad Mini staat op een ferme tweede plek. Deze cijfers zijn afkomstig van het analistenbureau Localytics, die heeft gekeken naar alle iPad-modellen sinds 2011.

iPad 2 nummer één iPad van dit moment

Het bedrijf Localytics heeft onderzoek gedaan naar de meest populaire iPad van dit moment en deed dat onder vijftig miljoen beschikbare exemplaren sinds 2011. Uit dat onderzoek blijkt dat twintig procent van die vijftig miljoen iPads, die sinds 2011 zijn uitgebracht, de iPad 2 is. De nummer twee iPad van dit moment is de iPad mini, met achttien procent in handen. De eerste iPad Air, een dunne en meer gestroomlijnde iPad, staat op de derde positie in deze lijst en heeft  zeventien procent in handen – het ontloopt elkaar dus niet veel.

Opvallend is dat de vlaggenschepen van dit moment – de iPad Air 2 en de iPad mini 4 – momenteel lager op de ranglijst staan. De iPad Air 2 heeft negen procent in handen, ongeveer de helft van zijn voorganger, terwijl de iPad mini 4 het moet doen met 0,3 procent. Ter vergelijking (vooral voor de mini 4): de originele iPad staat in de lijst met drie procent. Localytics zegt dat de oudere modellen nog erg in trek zijn omdat ze nu goedkoper te koop zijn en omdat mensen toch veel langer doen met een tablet dan gemiddeld met een smartphone.

Reacties (1)