iOS 8.2 komt wellicht al in maart uit

03 februari 2015 1 Minuut 0 Reacties

Het schijnt dat Apple van plan is om de grote update iOS 8.2 in maart al vrij te geven voor iPhone en iPad, ruim op tijd voor de Apple Watch. Deze versie van het OS brengt onder andere Watch-ondersteuning met zich mee.

iOS 8.2 komt eraan

De volgende grote update voor iOS bevat onder meer de WatchKit api en ondersteuning voor de Apple Watch, dus er werd eigenlijk al aangenomen dat iOS 8.2 voor de lancering van de Apple Watch zou aankomen op onze iPhones en iPads. En dan kan nog wel eens gaan kloppen: bronnen beweren namelijk dat iOS 8.2 in maart vrijgegeven wordt voor het grote publiek. Dat zou een maand voor de lancering van de Apple Watch zijn. Maar een specifieke week of dag is helaas nog niet bekendgemaakt, dus het kan ook pas in de vierde week zijn.

De Apple Watch komt in april uit in Noord-Amerika (Nederland moet hij ‘ergens in 2015’ uitkomen), zo gaf Apple-directeur Tim Cook aan, maar hij gaf geen specifieke releasedatum op. Dus Noord-Amerikanen weten nog niet wanneer in april dat slimme horloge op de markt komt. Mocht de iOS-update inderdaad volgende maand verschijnen, dan wil het bedrijf uit Cupertino alle producten vast klaarstomen voor de smartwatch; hopelijk verhelpt het ook nog een aantal vervelend bugs en verbetert die de prestaties van de iPhones en iPads.

Vorige week lanceerde Apple nog iOS-update 8.1.3. Door die update hoef je nu minder vrije ruimte op het interne geheugen te hebben alvorens je een nieuwe update wil installeren. Ook verhelpt het de problemen met het invoeren van je Apple ID-wachtwoord voor je berichten en FaceTime-applicatie. Daarnaast geeft spotlight weer bij alle gebruikers ook resultaten van geïnstalleerde apps weer, werken multitaskinggebaren weer op de iPad en als laatste zijn er nieuwe zogenaamde configuratie-opties voor toetsen in het onderwijs toegevoegd.

Reacties (0)