iOS 11 staat nu al op 25 procent van alle iOS-apparaten, een week na release

26 september 2017 1 Minuut 0 Reacties
Apple-iOS-11-1

De grote update voor iOS, iOS 11, staat momenteel op 25 procent van alle iOS-apparaten die daarvoor in aanmerking komen. Dat beweert een extern onderzoeksbureau. Deze cijfers zijn nog niet afkomstig van Apple.

iOS 11 op 25 procent van iOS-apparaten

Het is nu een week geleden sinds Apple iOS 11 heeft uitgebracht voor iPhone en iPad. Een extern onderzoeksbureau heeft in de afgelopen dagen bijgehouden hoeveel procent van de iOS-apparaten die in aanmerking komen voor de update, de update al daadwerkelijk geïnstalleerd hebben staan. Momenteel staat de teller al op 25 procent, aldus Mixpanel. Gebruikers lijken niet net zo snel 11 te downloaden in vergelijking met de release van iOS 10 vorig jaar, maar desondanks is 25 procent in een week tijd toch een mooie score.

Vorig jaar wist iOS 10 overigens bijna twee derde van alle gebruikers te overtuigen de update binnen een maand te downloaden. In januari van dit jaar steeg dat percentage naar 76 procent. In september stond de teller op 89 procent. iOS 10 wist verder binnen een week ruim dertig procent van de mensen te overtuigen. Daarnaast was het vorig jaar ook zo dat de update geplaagd werd door kleine bugs, die twee weken na de update grotendeels werden verholpen. Na die tweede week steeg het percentage rap, dus mogelijk gebeurt dat dit jaar weer.

Reacties (0)