iOS 11.3 kan toestellen met onofficieel gerepareerd scherm onbruikbaar maken

10 april 2018 1 Minuut 0 Reacties
iPhone 8 Plus (2)

Mocht je een iPhone 8 met een onofficieel gerepareerd scherm hebben, dan is de kans aanwezig dat je smartphone niet meer werkt nadat je de update naar iOS 11.3 downloadt. Die update lijkt namelijk dat soort schermen onbruikbaar te maken na het updaten.

Onofficieel gerepareerd scherm iPhone 8 kan stoppen met werken

iPhone 8-eigenaars hebben zich gemeld met problemen met het scherm, nadat ze de update naar iOS 11.3 hebben uitgevoerd. Het gaat om smartphones waarvan het scherm zijn vervangen door onofficiële reparateurs. Dit zijn winkels en bedrijven die niet officieel zijn aangesloten bij Apple. Wanneer het touchscreen van een iPhone, of andere moderne smartphone, niet meer werkt, dan is het apparaat in feite nutteloos. Elke vorm van bediening gaat namelijk via het scherm. Alleen de fysieke knoppen op je iPhone werken nog na de update.

Dit is overigens niet de eerste keer dat zo’n probleem aan het licht komt. In de changelog van iOS 11.0.3 van vorig jaar stond namelijk dat wordt aangeraden altijd naar Apple te gaan voor reparaties. Die kleine update werd destijds uitgebracht voor het verhelpen van een ander probleem met iPhones — iPhones met onofficiële onderdelen bleken toen ook niet meer goed te werken door de update die ervoor kwam. Desondanks kiezen veel mensen toch voor onofficiële reparateurs, aangezien de kosten dan veel lager zullen uitvallen.

Op moment van schrijven is het nog niet duidelijk of Apple wederom een update gaat uitbrengen om het probleem te verhelpen. Mocht het probleem bij een specifieke chip liggen, de reparateur weet vaak wel welke, dan kan het probleem ook worden opgelost door die chip te vervangen — maar dan word je dus onnodig op kosten gejaagd. Vorig jaar duurde het overigens een week voordat Apple de update uitbracht die het hardwareprobleem verhielp, dus moeten we nu nog even afwachten en blijkbaar geduld hebben totdat Apple reageert.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)