Apple lanceert kleine software-update iOS 11.0.1 voor iPhone en iPad

27 september 2017 2 Minuten 8 Reacties
ios-11-wwdc-2017

Apple heeft dinsdagavond Nederlandse tijd een kleine update uitgebracht voor het onlangs gelanceerde iOS 11-besturingssysteem voor iPhone en iPad. Deze update neemt vooral prestatieverbeteringen en bugfixes met zich mee.

Download iOS 11.0.1 voor iPhone en iPad

Apple heeft op dinsdagavond, Nederlandse tijd, de eerste update uitgebracht voor iOS 11. Dit besturingssysteem is nu al meer dan een week beschikbaar en bereikt steeds meer mensen. En omdat meer mensen in aanraking komen met de software, duiken er ook steeds meer problemen op en die problemen moeten natuurlijk opgelost wordt. Apple zal niet meteen alles kunnen oplossen met deze kleine software-update. Maar dat er zo snel een update beschikbaar is, is natuurlijk goed (al had je het liever niet gehad, uiteraard).

Apple heeft niet laten weten welke features of functies worden toegevoegd middels deze update, waardoor het goed kan dat deze update alleen prestatieverbeteringen en buxfixes introduceert. Mogelijk lost deze update het probleem met de snel leeglopende accu op, maar we gaan op dit moment nergens van uit. Laten we hopen dat Apple binnenkort nog een update uitbrengt die de problemen aanpakt die mensen zijn tegengekomen in het dagelijkse gebruik, zodat iedereen zijn of haar iPhone of iPad op normale wijze kan blijven gebruiken.

iOS 11.0.1 downloaden

iOS 11.0.1 is beschikbaar voor het gros van de iPods, iPhones en iPads die ook naar de vorige versie geüpdatet konden worden. Het gaat om de volgende modellen:

Advertentie
  • iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7 en iPhone 7 Plus
  • iPad 4, iPad Air en de iPad Air 2
  • iPad Pro, iPad Pro 9.7 en iPad 2017
  • iPad mini 2, iPad mini 3 en iPad mini 4

Als het goed is krijg je automatisch een melding van de update, maar als je niet wil of kunt wachten, kun je ook op de volgende manier de installatie van de update starten:

  1. Ga naar de instellingen op je iPhone, iPad of iPod.
  2. Druk op “algemeen”.
  3. Ga naar “Software-update”.
  4. Als het goed is krijg je nu stappen op je scherm te zien die je kunt volgen.

Reacties (8)