Apple lanceert kleine software-update iOS 11.0.1 voor iPhone en iPad

27 september 2017 2 Minuten 8 Reacties
ios-11-wwdc-2017

Apple heeft dinsdagavond Nederlandse tijd een kleine update uitgebracht voor het onlangs gelanceerde iOS 11-besturingssysteem voor iPhone en iPad. Deze update neemt vooral prestatieverbeteringen en bugfixes met zich mee.

Download iOS 11.0.1 voor iPhone en iPad

Apple heeft op dinsdagavond, Nederlandse tijd, de eerste update uitgebracht voor iOS 11. Dit besturingssysteem is nu al meer dan een week beschikbaar en bereikt steeds meer mensen. En omdat meer mensen in aanraking komen met de software, duiken er ook steeds meer problemen op en die problemen moeten natuurlijk opgelost wordt. Apple zal niet meteen alles kunnen oplossen met deze kleine software-update. Maar dat er zo snel een update beschikbaar is, is natuurlijk goed (al had je het liever niet gehad, uiteraard).

Apple heeft niet laten weten welke features of functies worden toegevoegd middels deze update, waardoor het goed kan dat deze update alleen prestatieverbeteringen en buxfixes introduceert. Mogelijk lost deze update het probleem met de snel leeglopende accu op, maar we gaan op dit moment nergens van uit. Laten we hopen dat Apple binnenkort nog een update uitbrengt die de problemen aanpakt die mensen zijn tegengekomen in het dagelijkse gebruik, zodat iedereen zijn of haar iPhone of iPad op normale wijze kan blijven gebruiken.

iOS 11.0.1 downloaden

iOS 11.0.1 is beschikbaar voor het gros van de iPods, iPhones en iPads die ook naar de vorige versie geüpdatet konden worden. Het gaat om de volgende modellen:

Advertentie
  • iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7 en iPhone 7 Plus
  • iPad 4, iPad Air en de iPad Air 2
  • iPad Pro, iPad Pro 9.7 en iPad 2017
  • iPad mini 2, iPad mini 3 en iPad mini 4

Als het goed is krijg je automatisch een melding van de update, maar als je niet wil of kunt wachten, kun je ook op de volgende manier de installatie van de update starten:

  1. Ga naar de instellingen op je iPhone, iPad of iPod.
  2. Druk op “algemeen”.
  3. Ga naar “Software-update”.
  4. Als het goed is krijg je nu stappen op je scherm te zien die je kunt volgen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (8)

H. Honnest

H. Honnest
28 september 2017 om 17:59

Al staat hij niet in genoemd lijstje, de 11.0.1 update wordt ook weergegeven op mijn iPhone 5S. Lijkt me dat ie daar dan ook voor bedoeld zal zijn. Ben erg benieuwd naar eventuele verbeteringen, want iOS 11 heeft mijn 5S een heel stuk trager gemaakt…

Inloggen
Willem

Willem
01 oktober 2017 om 19:52

Iphone SE, veel problemen door IOS 11 en de update, slecht wifi, terwijl er in huis optimaal wifi is, gaat zomaar over op 4G (betalen dus), Apps werken niet meer, of er komt een melding dat er geen mobiele data meer aanwezig is, gek wordt je er van. Heb geprobeerd IOS10 terug te zetten, maar dat gaat jammergenoeg niet meer, denk er over om iPhone te verkopen en een Xiaomi aan te gaan schaffen.

Inloggen
Ruud de Bree

Ruud de Bree
05 oktober 2017 om 21:37

Na update iOS 11.0.2 en keurig terugzetten reservekopie deed niets maar dan ook niets het meer. Mail, agenda maar ook alle bekende legale Apps stonden op donker. Het lijkt alsof de reserve kopie niet wordt geaccepteerd door de nieuwe software. Al met al een hele dag met Apple support in de weer geweest. Geen oplossing. De zaak ligt nu bij de hogere deskundigen. Ik wil mij niet afgeven op Apple want ik ben happy met hun producten en toepassingen, maar dit is toch echt niet goed. Zit al twee dagen tegen een mooie iPad air 2 aan te kijken. Kan er niets mee.

Inloggen
Paul Planken

Paul Planken
07 oktober 2017 om 15:13

Sinds de laatste update ontvang ik geen bericht cq geluid als iemand mij via FaceTime wilt spreken.heel lastig! Hoe los ik dit op?

Inloggen
Jos

Jos
08 oktober 2017 om 11:55

Het lukt niet meer om via de wifi verbinding te maken met mijn printer.
I-pad ziet hem wel maar doet verder niks.

Inloggen
Annette

Annette
20 oktober 2017 om 15:32

Help,
Sinds de laatste update doet de camera van mijn 5 s het niet meer.
Wat kan ik hier aan doen.

Inloggen
H. HONNEST

H. HONNEST
20 oktober 2017 om 16:04

@Annette
De camera van mijn 5s doet het nog wel na alle updates (nu 11.0.3). Goed om te weten: je kunt (volledig legaal) 10.3.3 op je Mac downloaden en van daaraf terugzetten op je 5s! Ga ik nu zelf ook doen, want ik ben de enorme traagheid van 11.0 zat en geen van de sub-updates heeft daarin ook maar enige verbetering gebracht. (Apple had 11.0 nooit voor de 5s mogen uitgeven…)

Inloggen
Koelewijn

Koelewijn
06 november 2017 om 10:03

Zondag 5- november update gedaan naar11.1… sinds dien heb ik geen ontvangst meer …staat in beeldscherm : geen service/ zoeken .
Herstel netwerk ook al 10 keer gedaan,herstel locatie en privacy ook al 10 keer gedaan.
Soms pakt hij hem ,maar ben al snel alle kontakt weer kwijt.
WiFi in huis blijft soms wel hangen …
Wat een Allende .
Sim in een andere tel gedaan en geen probleem

Inloggen