‘iOS 10.1.1 zorgt voor snel leeglopen van de accu’

28 november 2016 1 Minuut 1 Reacties
iOS-10

Verschillende gebruikers van iOS 10.1.1 melden op sociale media dat de accus van hun iPhones sneller leeglopen. Helaas is er nu nog niet bekend wat precies het probleem is. Apple heeft ook nog niet gereageerd.

iOS 10: problemen met de accu?

Er is een grote groep mensen op sociale media dat momenteel klaagt over het snel leeglopen van de accus in hun iPhones. Deze iPhones draaien allemaal op iOS 10.1.1, de nieuwste versie van het OS. De gebruikers melden dat hun iPhone uitvalt wanneer er nog zo’n dertig procent van de batterij beschikbaar is en ook niet meer aangaat. Ze dienen de oplaadkabel in de iPhone te steken, waardoor het apparaat wordt opgeladen, waarna ze het toestel weer kunnen inschakelen. Het is op moment van schrijven niet precies duidelijk wat er nou scheelt.

Dat komt onder meer doordat het niet duidelijk is welke iPhones er precies getroffen zijn, omdat niet elke gebruiker meldt welke iPhone gebruikt wordt. De toestellen waarvan bekend is die de problemen hebben zijn de iPhone 4s, iPhone 5s en de iPhone 6s, maar over andere toestellen is dus nog niets bekend. Sommige gebruikers melden zelfs dat de accu van het apparaat leegraakt wanneer het toestel voor een nacht uitgestaan heeft. Voor het slapengaan was er nog tachtig procent energie over en bij het ontwaken was dat opeens dertig procent.

Apple moet nog reageren op het probleem. Via de bèta upgraden naar 10.2 lijkt het probleem in elk geval niet op te lossen. Teruggaan naar iOS 10.1 ook niet.

Reacties (1)