Intel: Tablets met Bay Trail-chip vanaf minder dan 200 dollar

06 juni 2013 1 Minuut 1 Reacties
Intel-logo

Intel introduceerde afgelopen april de nieuwste generatie Atom-processors welke gaan onder de naam Bay Trail. Deze chips moeten de concurrentie met ARM-processors aangaan door een langere batterijduur en tweemaal betere prestaties dan de huidige Atom-chips. Tijdens Computex 2013 liet de chipfabrikant weten te verwachten dat Android tablets met Bay Trail-chip mogelijk voor minder dan 199 dollar in de winkel komen te liggen.

De Bay Trail-chip zal worden gebruikt in onder meer nieuwe Android tablets met een formaat van 7 tot 10.1-inch. Het is echter nog niet duidelijk welke fabrikanten exact met de processor aan de slag gaan. Tijdens Computex 2013 werden wel nieuwe tablets met Intel-soc aangekondigd maar dit betreft de huidige generatie Atom-processors. Zo kondigde Samsung de nieuwe 10.1-inch Galaxy Tab 3 (10.1) met Atom-chip aan.

De nog aan te kondigen modellen kunnen volgens Intel voor minder dan 199 dollar in de markt gezet worden, al zal de prijs voor tablets met Windows 8 net iets hoger liggen. Eerder deze week gaf Intel al aan te verwachten dat hybride tablets en laptops met de Bay Trail-processor voor een gemiddelde prijs van 399 dollar in de winkels zullen liggen. Dit gaat met name om hybride modellen met Windows 8 software.

Via: PCWorld

Reacties (1)