‘Intel komt in 2014 met goedkope Bay Trail-chip voor Android tablets’

15 oktober 2013 1 Minuut 0 Reacties
Intel-logo

Afgelopen maand introduceerde Intel haar nieuwste Atom-processor met de naam Bay trail. Deze chip gaan we met name terugzien in low-end en mid-end Windows 8 tablets. In 2014 wordt mogelijk een goedkopere versie van de chip voor Android tablets uitgebracht.

Intel’s Bay Trail Atom-processors zijn ontwikkeld voor een optimale balans tussen prestaties en energieverbruik. De chips, welke in verschillende modellen komen, kunnen zonder actieve koeling en met minimaal energieverbruik een Windows 8 tablet of hybride aansturen. De komende weken en maanden worden er een hoop Bay Trail-tablets verwacht, waaronder de 8-inch Toshiba Encore en de nieuwe Acer Iconia W4.

Volgens bronnen van Digitimes komt Intel in 2014 met een goedkopere variant van de Bay Trail-processor die voornamelijk gericht is op gebruik in goedkope Android tablets. De prijs van de chip zou met de helft verlaagd worden ten opzichte van de huidige modellen. De huidige Bay Trail-chips variëren in prijs van 32 tot 37 dollar en de ‘budget’-processor zou een prijs tussen de 15 en 20 dollar krijgen.

Met de goedkopere chips zou Intel de concurrentie aan willen gaan met de producenten van ARM-processors. Hoewel er de afgelopen maanden een aantal tablets met Intel Atom-processor gelanceerd zijn, waaronder de ASUS Fonepad 7, draait het merendeel van de Android tablets nog op een ARM-processor van fabrikanten als Qualcomm, MediaTek en Nvidia. Op dit moment zijn er nog geen Android tablets met de nieuwe Bay Trail-processor aangekondigd en het is ook niet duidelijk welke fabrikanten voor deze chip zullen kiezen.

Reacties (0)