Patent van Intel laat 2-in-1-tablet met gebogen scherm zien

06 februari 2017 1 Minuut 0 Reacties
intel-patent-gebogen-scherm

Er is een patent van Intel opgedoken waarop we een 2-in-1-tablet te zien krijgen die is voorzien van een gebogen scherm. Het is niet bekend of de fabrikant ook daadwerkelijk aan een dergelijk systeem werkt.

Patent van Intel voor opvallende tablet opgedoken

Patenten blijken vaak een goudmijn aan opvallende informatie en ideeën, waarvan eigenlijk nooit te zeggen is of bedrijven er daadwerkelijk aan werken of niet, of dat het slechts bij een opvallend idee blijft. Datzelfde is te zeggen over een patent dat dit weekend van Intel is opgedoken. In het patent wordt namelijk een 2-in-1-tablet beschreven met een gebogen scherm. Een 2-in-1-tablet is een apparaat dat ook op een toetsenbord geklikt kan worden waardoor je in feite een laptop overhoudt. Maar dan in dit geval ook met een gebogen toetsenbord.

Het patent is al in november ingediend en laat dus een gebogen scherm én toetsenbord zien. Op de bovenstaande twee afbeeldingen krijg je een idee van hoe een dergelijk apparaat eruit zou moeten zien. Opvallend is echter dat het toetsenbord dus ook die kromming heeft, wat ons het idee geeft dat het niet heel lekker typt. Mogelijk is dat de reden dat we de tablet nog niet in de echte wereld zijn tegengekomen; maar aan de andere kant kan het ook fijn zijn om op een laptop te werken dat precies goed op je schoot valt door het gebogen toetsenbord.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)