Instagram voegt tweestapsverificatie en meer beveiliging toe

29 augustus 2018 1 Minuut 0 Reacties
instagram-app

Met een miljard maandelijks actieve gebruikers heeft Instagram een enorm bereik. Het werd dan ook wel eens tijd dat de fotodienst van Facebook een moderne beveiligingsmethode toe zou voegen. Vanaf nu komt tweestapsverificatie naar de app. Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen.

Betere beveiliging Instagram

Om de nieuwe functie te gebruiken, moet je naar het instellingenmenu van de app en daar voor de optie tweestapsverficatie kiezen. Als je het schuifje omzet, stuurt de app je een beveiligingscode waarmee je moet bevestigen dat jij degene bent die ook wil inloggen op de app. Mocht je over een losse app beschikken waarmee je je identiteit kan bevestigen, kan je daar ook voor kiezen. Als zo’n app op je telefoon staat, weet Instagram dat meteen.

De tweestapsverificatie werkt standaard echter met een sms-bericht. Daarmee moet je dus niet alleen je wachtwoord inloggen, maar ook met een code die je via sms op je telefoon ontvangt. Extreem veilig is deze oplossing trouwens niet: aanvallers die je telefoonnummer kennen, zouden in theorie de sms kunnen onderscheppen en zo alsnog op je account inloggen.

Om die reden is het gebruik van een verificatie-app van een derde partij beter. Een van de beste opties is U2F Keys, waarmee de beveiligingscode op je telefoon blijft en dus minder makkelijk te onderscheppen. De komende tijd zal het aantal apps waarmee je je identiteit kan bevestigen toenemen. Zo worden 1Password, Google Authenticator en DUO Mobile aan de mogelijkheden toegevoegd.

Advertentie

Andere beveiligingsmaatregelen

Instagram voegt de komende tijd trouwens meer veiligheidsmaatregelen toe. De komende weken zal er voor accounts met veel volgers een pagina toegevoegd worden met aanvullende informatie. Zo is te zien wanneer het account zich bij Instagram gevoegd heeft, vanuit welk land dat actief is en hoeveel advertenties daar te zien zijn. Op die manier hoopt Instagram zijn gebruikers te stimuleren om vooral na te denken over de account die ze zo graag volgen en wat de werkelijke intenties van de accounthouder wellicht zijn.

Reacties (0)