Instagram test versturen van privéberichten op het web

13 februari 2019 1 Minuut 0 Reacties
Instagram

Instagram test momenteel het versturen en ontvangen van privéberichten buiten de app om. Dat kan straks dus misschien ook vanuit je browser. Nu is het zo dat je bijna niets vanaf de website van de dienst kan doen, behalve de foto's bekijken, liken en erop reageren.

Instagram-berichten sturen vanaf het web

Onderzoeker Jane Manchun Wong heeft ontdekt dat Instagram momenteel werkt aan het kunnen versturen en ontvangen van de privéberichten binnen je browser. Nu is het nog zo dat de webversie van de fotodeeldienst een behoorlijk magere ervaring aanbiedt. Je kunt foto’s bekijken, ze liken en erop reageren. Uploaden lukt niet, maar gelukkig zijn er onlangs wel notificaties toegevoegd — waardoor je tenminste iets kunt doen op de website. Mogelijk komt daar dus binnenkort nog een extra mogelijkheid bij.

Mogelijk heeft dit iets te maken met het samenvoegen van de chats van WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger. Privéberichten versturen via de dienst wordt waarschijnlijk daardoor belangrijker, waardoor er dus meer opties nodig zijn om de chatdienst tot een groot succes te maken. Je kunt niet alleen elkaar berichten sturen via de fotodeeldienst, ook is er een zelfstandige berichtendienst die je kunt downloaden. Die app is op Android alleen al meer dan een miljoen keer gedownload, maar is niet beschikbaar in Nederland.

Reacties (0)