Instagram test chronologische tijdlijn bij enkele gebruikers

13 maart 2018 1 Minuut 0 Reacties
instagram

Instagram test een chronologische tijdlijn bij enkele gebruikers. Vroeger was dit de standaard, maar deze tijdlijn werd vervangen door een algoritme dat ging besluiten welk bericht belangrijk voor je was. Niet iedereen vond dit echter een verbetering, maar de chronologische tijdlijn lijkt terug te komen.

Instagram is bezig met een test bij enkele gebruikers om de chronologische tijdlijn terug te brengen op het populaire platform. Deze tijdlijn was altijd al aanwezig in het pre-facebook-tijdperk, maar is uiteindelijk aangepast naar een tijdlijn waarbij jij als gebruiker eerst berichten te zien krijgt van mensen waar je vaker een reactie plaatst.

Niet iedereen is blij met het huidige algoritme

Niet iedereen was echter blij met deze verandering toen het werd doorgevoerd. Instagram ging nu teveel op Facebook lijken. Accounts waar je minder actief reacties plaatst of een like achterlaat verschenen nu pas veel lager op de tijdlijn. Aan de hand van een algoritme werd voor jou besloten wat interessant voor je was. Persoonlijk ben ik ook niet zo’n fan van deze functie. Ik kan tenslotte zelf wel bepalen wat ik wil zien en interessant genoeg vindt. Helaas is er geen enkele mogelijkheid om de tijdlijn zelf naar wens aan te passen, dus moesten we het er allemaal maar mee doen.

Nu blijkt echter dat enkele gebruikers de chronologische tijdlijn weer terug hebben, zo meldt Resourcemagonline. Ene Jack Harding heeft een screenshot gemaakt waarin zijn tijdlijn weer terug is in de oude (nieuwe) chronologische volgorde. Niet veel later verschenen er ook berichten van andere gebruikers dat hun tijdlijn weer in chronologische volgorde is. Laten we hopen dat Instagram de test straks succesvol genoeg vindt om de chronologische tijdlijn weer terug te brengen op het platform. Of laat in ieder geval de keuze aan de gebruiker.

Reacties (0)