Instagram op iPad: dit is waarom we nog geen applicatie gezien hebben

17 februari 2020 1 Minuut 0 Reacties
instagram-logo

Instagram is inmiddels groter dan ooit, maar vooralsnog moeten gebruikers het nog altijd zonder een officiële iPad-applicatie doen. De ceo van het bedrijf heeft ondertussen uitgelegd waarom het zo is. Voorlopig hoeven we er in elk geval nog niet op de rekenen.

Instagram op iPad? Voorlopig niet…

Ceo Adam Mosseri heeft afgelopen weekend antwoord gegeven op de vraag waarom Instagram nog geen officiële iPad-app heeft. Op dit moment heeft het bedrijf simpelweg de middelen niet voor het ontwikkelen van de iPad-app. Het team achter de dienst heeft nog genoeg te doen en al die handelingen leveren blijkbaar meer op dan het uitbrengen van een applicatie voor de tablet van Apple. Dat antwoord kun je terugvinden op Twitter, op het profiel van een The Verge-redactielid. Zijn letterlijke woorden zijn:

We’d like to build an iPad app, but we only have so many people, and lots to do, and it hasn’t bubbled up as the next best thing to do yet.

Meestal geeft Instagram geen antwoord op de vraag waarom er nog geen iPad-app is. En als dat al wel gebeurt, dan wordt er een nieuwe functie in het zonnetje gezet, met de redenering dat die functie nu belangrijker is dan dat. Voorheen waren er nog wel onofficiële iPad-apps, maar het bedrijf heeft die markt de nek omgedraaid door de api (application programming interface zijn definities waarmee computerprogramma’s kunnen communiceren met een ander programma of onderdeel) van de app aan te passen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)