Instagram heeft nu één miljard maandelijks actieve gebruikers

21 juni 2018 1 Minuut 0 Reacties
instagram-eigen

Het platform Instagram heeft deze maand zijn grootste mijlpaal ooit bereikt en meldt nu één miljard maandelijks actieve gebruikers te hebben. In september meldde de fotodeeldienst nog dat er op dat moment achthonderd miljoen maandelijks actieve gebruikers op het platform waren.

Het platform heeft een lange weg afgelegd om te komen waar het nu is.

Instagram bereikt nieuwe mijlpaal

Nadat de app Instagram in september al een indrukwekkende mijlpaal behaalde, hebben de gebruikers van het platform niet stilgezeten. Destijds werd de mijlpaal van achthonderd miljoen maandelijks actieve gebruikers behaald. Daar is de dienst nu overheen gegaan, aangezien die bekendgemaakt heeft dat er nu één miljard maandelijks actieve gebruikers zijn. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt tijdens hetzelfde evenement waar ook IGTV werd aangekondigd, de nieuwe zelfstandige video-applicatie voor langere video’s.

Met deze nieuwe mijlpaal op zak laat Instagram zien dat het onverminderd blijft doorgroeien sinds de overname door Facebook in 2012. Destijds had het platform slechts veertig miljoen actieve gebruikers. Daarnaast is het zo dat de fotodeeldienst zich in het rijtje van andere Facebook-apps mag voegen die door de miljardgrens zijn gegaan. Facebook Messenger heeft 1,3 miljard maandelijks actieve gebruikers, terwijl WhatsApp er 1,5 miljard heeft. En laten we Facebook zelf natuurlijk niet vergeten, met 2,2 miljard gebruikers.

Reacties (0)