Inbox-app helpt bij het maken van geheugensteuntjes

14 juli 2015 2 Minuten 0 Reacties
inbox-by-gmail-2

De populaire mailapplicatie Inbox by Gmail helpt je nu bij het maken van geheugensteuntjes op het moment dat je je zelf wil e-mailen. Wanneer je dat namelijk gaat doen, dan stelt de app voor een reminder aan te maken - op het web zijn de we functie niet tegengekomen.

Inbox detecteert wanneer je jezelf wil mailen

We hebben het allemaal wel eens gedaan: onszelf gemaild, om wat voor reden dan ook. Hetzij voor een belangrijk bestand dat je snel terug wil vinden of juist voor een afspraak, een quote of een boodschappenlijstje – het kan werkelijk waar van alles zijn. Gelukkig hebben we tegenwoordig heel wat online diensten die ons kunnen helpen in ons dagelijkse leven, zoals een cloudopslagdienst waar we onze foto’s en video’s snel op kunnen terugvinden. Dat scheelt aanzienlijk veel inbox-ruimte, aangezien je online vaak wel genoeg opslagruimte hebt.

Nu wil Google je leven nog een beetje gemakkelijker maken. De Inbox by Gmail-app, de mailapplicatie waar je eerst alleen toegang tot kreeg wanneer je een uitnodiging had, herkent namelijk nu wanneer je jezelf wil e-mailen. De reden maakt voor de app niet echt uit, maar wanneer je dat doet, dan stelt Inbox vervolgens voor om een reminder aan te maken. Er verschijnt een kleine pop-up onder in beeld, die best opvalt, en wanneer je daarop tapt, dan kom je in het menu waar je normaal gesproken mee begint wanneer je een geheugensteun aanmaakt.

Heb je vervolgens de reminder aangemaakt of was de geheugensteun toch niet zo nodig als je dacht en je druk op de terug-knop, dan zal Inbox je laten zien waar je in het vervolg de geheugensteun kunt aanmaken. Dat kan natuurlijk door op die grote, ronde, rode plusknop te drukken, waar je ook e-mails vandaan kunt versturen en je meest frequente contacten kunt terugvinden. Inbox by Gmail is een app waarmee Google e-mail overzichtelijker en gemakkelijker wil maken – maar het is meer dan dat, het is bijna een digitale assistent aan het worden.

Inbox by Gmail

Reacties (0)