Huawei MediaPad 7 Vogue met quadcore processor en Android 4.1 gespot

05 maart 2013 1 Minuut 1 Reacties
MediaPad-7-Vogue-specs

Tijdens het Mobile World Congress 2013 had Huawei op het gebied van tablets weinig interessants te melden. Het bedrijf had alleen een 10.1 inch tablet met de naam MediaPad 10 Link bij maar de kans is klein dat dit model naar Nederland komt. Vandaag is echter nog een tablet opgedoken; de 7 inch MediaPad 7 Vogue.

Huawei MediaPad 7 Vogue

De Huawei MediaPad 7 Vogue is niet tijdens MWC 2013 gepresenteerd en we hebben er van Huawei zelf ook nog niks over gehoord. Het lijkt er echter op dat de Chinese fabrikant net als concurrenten ASUS en Acer een budget model met aantrekkelijke specificaties op de markt wil brengen. De MediaPad 7 Vogue beschikt namelijk over een quadcore ARM Cortex A9 processor en Android 4.1 Jelly Bean als besturingssysteem. Huawei heeft afgelopen jaar al een budget tablet gelanceerd onder de naam MediaPad 7 Lite maar dit model wist zelfs voor iets meer dan 100 euro geen indruk te maken.

De Huawei MediaPad 7 Vogue is afgelopen week opgedoken in de database van de Amerikaanse instantie die de certificering voor DLNA (Digital Living Network Alliance) regelt. Uit de informatie in de database kunnen we halen dat de tablet qua uiterlijk veel doet denken aan de MediaPad 10 Link en MediaPad 10 FHD, beschikt over een 7 inch display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, draait op Android 4.1 Jelly Bean, beschikt over een ARM Cortex A9 quadcore processor en uitgerust is met DLNA en een HDMI uitgang.

Huawei zou twee verschillende versies lanceren; een met een 1.2GHz processor en een met een 1.5GHz processor. Daarnaast zouden er wifi-only, wifi plus 3G en wifi plus 3G/4G modellen verschijnen. Zoals gezegd heeft Huawei zelf nog niks bekendgemaakt dus het is afwachten of dit model ook naar Nederland komt en tegen welke prijs.

Advertentie

Via: Notebookitalia

Reacties (1)